Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης το Startup Weekend University επιστρέφει

Στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου  στο Impact HUB Athens , φοιτητές από όλα  τα ελληνικά Πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινότομες ιδέες τους.

Το Startup Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμου που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 1000 συναντήσεις σε 100 χώρες τα τέσσερα τελευταία  χρόνια.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλο  τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής.

Πως λειτουργεί το event

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές οι οποίοι καλούνται να σχηματίσουν ομάδες με στόχο να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε δύο ημέρες.

Πρώτη ημέρα

Όλα τα Startup Weekend παγκοσμίως οργανώνονται πάνω στο  το ίδιο βασικό μοντέλο: οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες έχει μια ιδέα έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό για να την παρουσιάσει στο κοινό. Ομάδες απόάτομα με διαφορετικά background και δεξιότητες, διαμορφώνονται οργανικά απότους συμμετέχοντες γύρω απότις πιο δημοφιλείς ιδέες (όπως προκύπτουν μετά απόψηφοφορία).

Δεύτερη Μέρα

Οι ομάδες αυτές, γιά όλο το Σάββατο και μέχρι  την Κυριακή το απόγευμα, δουλέουν πάνω στο project τους υλοποιώντας την  ιδέα τους. Εκτός απόένα business plan και στρατηγική marketing καλούνται να αναπτύξουν και working demo του τελικού προϊόντος τους. Κατα την διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητoύν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Τρίτη ημέρα

Την Κυριακη το απόγευμα οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια  παρουσίαση του project τους μπροστά σε ένα panel κριτών που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, την πρωτοτυπία και το αποτέλεσμα που παρουσιάσαν. Αφού ανακοινωθούν οι νικητές το σαββατοκύριακο κλείνει με ένα μεγάλο party.

Το Startup Weekend University πραγµατοποιείται µε την χορηγία της Coca-Cola, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο». και την υποστήριξη των Airtickets.gr, Daring Star και του προγράμματος «egg - enter•grow•go» της Eurobank.

SHARE: