Βe there! Corfu Animation Festival

Βe there! Corfu Animation Festival

101 Ταινίες στην 4η έκδοση του διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Κέρκυρας

Με τη δυναμική των τριών προηγούμενων ετών αλλά και με ένα θερμό καλωσόρισμα που επεφύλαξε το κοινό του στο Be there! και την υπέροχη γαλλική ταινία animation « Η Μιουζετ στο Παρίσι» με πλήθος κόσμου να μετατρέπει τους Κήπους των Ανακτόρων της Κέρκυρας σε θερινό σινεμά με την αίγλη μια άλλης εποχής το Be there! σχεδιάζει και για φέτος ένα μοναδικό 4ήμερο, φυσικά με animation.

Μέσα από αριθμό ρεκόρ εκατοντάδων συμμετοχών που υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ, η προκριματική επιτροπή επιλογής του Be there! Corfu Animation Festival επέλεξε 101 ταινίες, εκ των οποίων 46 μικρού μήκους, 41 φοιτητικές μικρού μήκους και 5 μεγάλου μήκους  ταινίες για το διαγωνιστικό του πρόγραμμα, που συμπληρώνουν 19 ταινίες στο μη διαγωνιστικό αλλά επίσημο τμήμα του φεστιβάλ «Πανόραμα».

Με 35 σημάνσεις χωρών στον παγκόσμιο χάρτη και με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα, πολυβραβευμένες ταινίες όπως το αναστοχαστικό Boles της Spela Cadez (Σλοβενία, 2013), το βραβευμένο στο φεστιβάλ του Annecy Man on the Chair της Dahee Jeong (Γαλλία, 2014), η πολιτική αλληγορία Rabbitland (Ana Nedeljkovic & Nikola Majdak, Σερβία), μια ιδιαίτερη ταινία για την Angela Merkel, το Sunday 3 (Jochen Kuch, Γερμανία 2013), αλλά και η τελευταία δραματική ταινία του βραβευμένου με Oscar Daniel Greaves (Mr. Plastimime Μ. Βρετανία, 2014) εντάσσονται στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ενδιαφέρον στοιχείο, που αξίζει να αναφερθεί, είναι ότι 2 από τις 10 επιλεγμένες ελληνικές  ταινίες έχουν ως θέμα τους την ελληνική κατάσταση. Συγκεκριμένα, το «Dinner for Few» του βραβευμένου με EMMY Έλληνα δημιουργού Νάσου Βακάλη, και η φοιτητική ταινία της Έφης Παππά «My Stuffed Granny» με συμμετοχές και τα δύο στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως.

Παλιοί βραβευμένοι καλλιτέχνες και φίλοι του Be there! επιστρέφουν με νέες ταινίες, όπως η Ines Sedan (The Song, Γαλλία 2013) και η Julia Gromskaya (Winter and Lizard, Ιταλία 2013), καθώς και οι Shaun Clark και Kim Noce (The Key, Μ. Βρετανία, 2013).

Το Be there! 4 τιμούν 3 πανελλήνιες πρεμιέρες για τις ταινίες μεγάλου μήκους του φεστιβάλ.    Η πασίγνωστη και αγαπημένη «Μάγια η Μέλισσα» στην πρώτη της μεταφορά στη μεγάλη οθόνη προβάλλεται στο Be there! (Maya the Bee, σκην. Alexs Stadermann, Γερμανία/Αυστραλία, 2014), η κωμωδία απελπισμένου έρωτα και πολυπολιτισμικότητας «Έως ότου μάς χωρίσει η Σμπόρνια» (Untli Sbornia do us part, Otto Guerra & Ennio Torresan Jr. Βραζιλία 2013) και η σάτιρα «Οι αγωνιώδεις περιπέτειες του Στρογγυλοκέφαλου και του Τετραγωνοκέφαλου» (The Stressful Adventures of Boxhead and Roundhead, Elliot Cowan Ην. Πολιτείες/Ρουμανία, 2014) είναι οι άλλες δύο πρεμιέρες του φεστιβάλ.

Το πολιτικό road movie με τίτλο «Tito on Ice» (Max Andersson & Helena Ahonen, Σουηδία/Γερμανία, 2013), καθώς και η αντιπολεμική σάτιρα «Aπό τη Γη στην Σελήνη» του Έλληνα δημιουργού Άγγελου Σπάρταλη συμπληρώνουν εξαιρετικά το διαγωνιστικό πρόγραμμα.

To Βe there! Corfu Animation Festival διεξάγεται από 16-19 Οκτωβρίου.

Πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το φεστιβάλ:

To Be there! Corfu Animation Festival είναι διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται     σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU. Έχει μια σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιομιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Τσεχίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ στην 3η έκδοσή του και τα 3 διαγωνιστικά του τμήματα παρουσιάστηκαν 182 ταινίες animation, με παράλληλα θεματικά αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες. Η 4η έκδοσή του διεξάγεται από 16 ως 19 Οκτωβρίου 2014.

SHARE:

24Media Network