20 χρόνια Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: Άνθρωπος και Υγεία στο επίκεντρο

20 χρόνια Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: Άνθρωπος και Υγεία στο επίκεντρο

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Είκοσι χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο και καθημερινού αγώνα για το υπέρτατο αγαθό, την Υγεία.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του έκτασης 54.000 τ.μ. έχουν καταστήσει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center μια από τις πιο μεγάλες κλινικές στη ΝΑ Ευρώπη. Μόνο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία καταλαμβάνουν μια έκταση 2.800 τ.μ. με όλες τις ειδικότητες και με εξειδικευμένα ιατρεία. Επιπλέον το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στεγάζει ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα επειγόντων περιστατικών στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα και απαντώντας στις συνεχείς προκλήσεις των καιρών, το Νοσοκομείο κατάφερε να αποτελέσει μια ισχυρή ηγετική παρουσία, με νοσοκομειακές υποδομές, τεχνολογία αιχμής και πρωτοποριακές ιατρικές πρακτικές, προσανατολισμένες πάντα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του. Δυο δεκαετίες μετά, η αποστολή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center παραμένει σταθερά η ίδια. Να διασφαλίσει την ποιότητα σε εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές – ορόσημο του Νοσοκομείου αποτελεί η απόκτηση της Χρυσής Σφραγίδας Έγκρισης (Gold Seal of Approval) για τη Διαπίστευση Νοσοκομείων από τον Οργανισμό Joint Commission International (JCI). Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης αποτελεί σύμβολο ποιότητας, που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς του.

Η προετοιμασία ήταν συστηματική. Διήρκεσε δύο και πλέον χρόνια και ακολούθησε τα αυστηρά πρότυπα του οργανισμού JCI, υπό το άγρυπνο βλέμμα και την επιτήρηση ομάδας εμπειρογνωμόνων. Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center τα κατάφερε και ανήκει, πλέον, στην επίλεκτη ομάδα, που περιλαμβάνει μόλις δύο νοσοκομεία στην Ελλάδα και 600 στον κόσμο, τα οποία έχουν λάβει τη Διαπίστευση JCI. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «τα έδωσαν όλα», αποδεικνύοντας ότι ο συνδυασμός σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης «απογειώνει»…

Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης είναι η εγκυρότερη σφραγίδα ποιότητας παγκοσμίως και σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για το Νοσηλευτικό Κέντρο, μετά από τόσα χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς.

Νοσοκομείο με όραμα

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συγκαταλέγεται στις πιο σύγχρονες και στις πιο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Υπηρετεί με συνέπεια και με ήθος τις αξίες του, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο το όνομά του – υπενθυμίζεται ότι φέρει το όνομα του Ελβετού ανθρωπιστή και ιδρυτή του διεθνούς ερυθροσταυρικού κινήματος.

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας και από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα στις κλινικές του έχουν αντιμετωπιστεί περισσότερα από 3.000.000 περιστατικά.

Διαθέτει 462 κλίνες νοσηλείας, 25 υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείων, 38 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, 20 κλίνες Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Παράλληλα ξεχωρίζει για τον ανανεωμένο βιοϊατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, διαθέτει χώρο και για την παρακολούθηση βαρέως πασχόντων, σε περιβάλλον αυξημένης φροντίδας και βραχείας νοσηλείας.


Με νέας γενιάς ψηφιακά συστήματα, με γραμμή άμεσης επικοινωνίας με ένα από τα πιο μεγάλα Νεφρολογικά Τμήματα της χώρας, με προγράμματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (με πιστοποιήσεις και με μοριοδότηση) και ανοίγοντας νέους δρόμους σε διάφορους τομείς της επιστήμης – κάνοντας πρωτοποριακές επεμβάσεις με μηχανήματα νέας γενιάς – το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center παραμένει σταθερά στον πυρήνα της φιλοσοφίας του. Δηλαδή στον σεβασμό, στην ποιότητα, στη γνώση, στην ακεραιότητα, στην ομαδικότητα και στην υπευθυνότητα απέναντι σε ασθενείς, προσωπικό και συνεργάτες. Προς όλους, επί ίσοις όροις, προωθώντας την εταιρική του δράση και στηρίζοντας την κοινωνία και τους πολίτες – ιδιαίτερα τους μη ευνοημένους – σε συγκυρίες δύσκολες, σκληρές και απαιτητικές, όπως αυτές που διανύει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Πυλώνες στήριξης του έργου του Νοσοκομείου το έμψυχο υλικό του. Οι εργαζόμενοί του, η «καρδιά» των υπηρεσιών που παρέχει. Γιατί ένα Νοσοκομείο δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνο οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του και τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που διαθέτει. Έτσι, λοιπόν, πάνω από 600 καταξιωμένοι γιατροί, 400 νοσηλευτές και 300 παραϊατρικοί και διοικητικοί εργαζόμενοι εγγυώνται και διασφαλίζουν τις πλέον υψηλές ιατρικές υπηρεσίες για τις χιλιάδες ασθενείς, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο κάθε χρόνο.

Αναθεωρημένη τιμολογιακή πολιτική

Στο πλαίσιο υποστήριξης των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με γνώμονα πάντα την πρόσβαση για όλους στις υπηρεσίες υγείας και τις ίσες ευκαιρίες, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αναπροσάρμοσε την τιμολογιακή του πολιτική στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και συνδυάζεται με συντονισμένη προσπάθεια όλων των τμημάτων για ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου νοσηλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα