Βιοιατρική: Προγράμματα προληπτικού ελέγχου με επίκεντρο την υγεία των γυναικών

Βιοιατρική: Προγράμματα προληπτικού ελέγχου με επίκεντρο την υγεία των γυναικών

Με τα ολοκληρωμένα προγράμματα γενικών αλλά και ειδικών προληπτικών ελέγχων Biomed, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών, μοναδική σύμμαχο των γυναικών.

Η σύγχρονη άποψη για την υγεία επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση. Από την παιδική ηλικία ακόμη, το γνωστό σε όλους τσεκ απ θεωρείται ιδιαίτερα απαραίτητο καθώς μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Βασική προϋπόθεση του βασικού αυτού προληπτικού ελέγχου, είναι να γίνεται το χρόνο που πρέπει και να εξατομικεύεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και ειδικότερα την ηλικία και το φύλο.

Για τις γυναίκες αξίζει να επισημανθεί ότι ο τακτικός προληπτικός έλεγχος θεωρείται καίριας σημασίας λόγω της ιδιαιτερότητας του οργανισμού και τις σημαντικές μεταβολές που συντελούνται κατά την ανάπτυξη του.

Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί, ότι το παρατεταμένο lockdown που έχει επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημία του νέου κορονοϊού, αναδεικνύει ακόμη πιο επιτακτικά τη σημασία του προληπτικού ελέγχου. Κι αυτό διότι έχει διαπιστωθεί αφενός ότι προληπτικές εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν, πιθανώς να «ξεχάστηκαν» και είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν, αφετέρου οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να προκάλεσαν και αλλαγή στην κατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού μας.

Η Βιοιατρική, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο προληπτικός έλεγχος για την καλύτερη δυνατή και ακριβέστερη πληροφορία για τον ανθρώπινο οργανισμό, προσεγγίζει, μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας, με νέο τρόπο τον προληπτικό έλεγχο, με στόχο την εξατομικευμένη προσέγγιση.

Αναπτύσσοντας νέες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν δομημένα προγράμματα προληπτικού ελέγχου ανά ηλικία και φύλο, αλλά και εξειδικευμένα προγράμματα μελέτης ανάλογα με τον τρόπο ζωής και το ιστορικό, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ καλύπτει όλες τις διαγνωστικές ανάγκες, από το τυπικό τσεκ-απ μέχρι τις πιο ειδικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα.

Γενικοί Έλεγχοι για κάθε γυναίκα

Βάση των προληπτικών εξετάσεων αποτελούν οι γενικοί έλεγχοι οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα άμεσης διάγνωσης μιας παθολογικής κατάστασης έγκαιρα, όταν αυτή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Οι έλεγχοι αυτοί είναι σημαντικό να επαναλαμβάνονται περιοδικά, με επιλογή του κατάλληλου προγράμματος, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το ιστορικό.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει σχεδιάσει ειδικά προγράμματα γενικού ελέγχου για κάθε γυναίκα που ειδικά για τον μήνα Μάρτιο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, προσφέρονται σε προνομιακές τιμές.

Ο Όμιλος προσφέρει μια σειρά διαφορετικών προγραμμάτων ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να επιλέξει το καταλληλότερο για εκείνη. Ειδικότερα η Βιοιατρική έχει σχεδιάσει τα παρακάτω προγράμματα γενικών ελέγχων:

Biomed 2: Το πρόγραμμα αυτό δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το επίπεδο υγείας του εξεταζόμενου. Προσφέρει ικανοποιητικό έλεγχο του μεταβολισμού, σαφή δεδομένα για την απόδοση της νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας καθώς και της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος, με χρήσιμους δείκτες ανίχνευσης λανθάνουσας φλεγμονής.

Biomed 2 plus: Είναι ένας συνδυασμός εργαστηριακών εξετάσεων και υπερήχων, με υπερηχογράφημα των οργάνων της κοιλιάς. Αποτελεί ιδανικό έλεγχο για το μεταβατικό στάδιο από τη νεανική στη μέση ηλικία.

Biomed 3: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών. Ελέγχει τόσο το γενικό επίπεδο υγείας, όσο και τον πολύπλοκο τρόπο λειτουργίας του γυναικείου σώματός. Αξιολογούνται ο μεταβολισμός του γυναικείου οργανισμού όπως επίσης και η καρδιακή, η ηπατική και η νεφρική λειτουργία.

Biomed 3+: Είναι ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που επίσης αφορά γυναίκες άνω των 40 ετών με στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη της μέσης ηλικίας. Είναι ένα check up με πλήρη υπερηχογραφικό και θυρεοειδικό έλεγχο. Ελέγχεται σχολαστικά η ηπατική λειτουργία και η πηκτικότητα του αίματος και η μελέτη σε βάθος ολοκληρώνεται με την ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων. Παράλληλα περιλαμβάνει και ψηφιακή μαστογραφία, εξέταση κλειδί για την υγεία των γυναικών της μέσης ηλικίας.

Ειδικοί προληπτικοί έλεγχοι

Πέρα από τα προγράμματα των γενικών ελέγχων, παρέχεται από τη Βιοατρική και ένα σύνολο προγραμμάτων ειδικών ελέγχων με στόχο να μπορεί να διαγνωστεί μια πάθηση αλλά και να παρακολουθείται μια χρόνια νόσος. Τα ειδικά προγράμματα στη Βιοιατρική ελέγχουν τις κυριότερες και συχνότερες χρόνιες παθήσεις:

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι χρόνιο νόσημα με σοβαρές επιπτώσεις για την κοινωνία ενώ υπολογίζεται ότι 463 εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη πάσχουν από τη νόσο. Επιπλέον 1,1 εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι έχουν διαβήτη.

Η Οστεοπόρωση είναι πάθηση των οστών που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα και διαταραχή στη μικροαρχιτεκτονική τους, με αποτέλεσμα τη μειωμένη οστική πυκνότητα και μειωμένη αντοχή των οστών, την ευθραυστότητα και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Περίπου 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 ετών παγκοσμίως παθαίνουν κάταγμα που οφείλεται στην οστεοπόρωση.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τιμώντας την Ημέρα των Γυναικών, προσφέρει επίσης τα παρακάτω προγράμματα ειδικού ελέγχου σε προνομιακές τιμές:

  • Biomed Διαβήτη
  • Biomed Οστεοπόρωσης
  • Biomed Καρδιάς
  • Biomed Θυρεοειδή

Να τονίσουμε ότι όλες οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στα πρότυπα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας.

Το τσεκ απ μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς παραπεμπτικό γιατρού, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις γίνονται χωρίς ραντεβού. Για πληροφορίες σχετικά με τυχόν προετοιμασία που χρειάζεται πριν από κάποια εξέταση, μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Διαγνωστικού Κέντρου που σας εξυπηρετεί.

Τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ λειτουργούν καθημερινά από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση όλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα