10 φωτογραφίες τρόμου: La isla de las Muñecas – Το μικρό νησί με τις στοιχειωμένες κούκλες

10 φωτογραφίες τρόμου: La isla de las Muñecas – Το μικρό νησί με τις στοιχειωμένες κούκλες

Ποιο είναι το μικρό νησί με τις ανατριχιαστικές κούκλες. Πώς ένας θρύλος μπορεί να κάνει έναν τόπο, τουριστική ατραξιόν (Pics)

Στα νότια της πόλης του Μεξικού υπάρχει ένα νησάκι που “κατοικείται” από δεκάδες ανατριχιαστικές κούκλες. Για πολλούς είναι στοιχειωμένο, για άλλους, είναι απλά μια τουριστική ατραξιόν που παραπέμπει σε θρίλερ.

Το Νησί με τις Κούκλες (Isla de las Muñecas) βρίσκεται για την ακρίβεια ανάμεσα στα κανάλια της περιοχής Xochimico και κατακλύζεται από τρομακτικές κούκλες που βρίσκονται παντού.

Κάποιες από αυτές έχουν ακρωτηριασμένα μέλη, άλλες είναι αποκεφαλισμένες και άλλες δεν έχουν μάτια. Spooky είπες;

Ο μύθος

Η ιστορία ξεκινά το 1951.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ο Julian Santana Barrera, ο πάλαι ποτέ επιστάτης του νησιού, βρήκε ένα μικρό κοριτσάκι πνιγμένο στο κανάλι και δεν μπόρεσε να το επαναφέρει παρά τις προσπάθειες του. Άγνωστο το πώς βρέθηκε εκεί το νήπιο.

Οι τοπικές δοξασίες αναφέρουν πως το  το πνεύμα της μικρής έχει καταλάβει τις κούκλες. Λένε πως οι κούκλες κουνούν το κεφάλι τους και τα χέρια τους ενώ κάποιοι αναφέρουν πως τις έχουν ακούσει να ψιθυρίζουν.

Ο επιστάτης του νησιού, ισχυριζόταν ότι όταν βρήκε το μικρό κορίτσι, πλάι της επέπλεε μόνο η κούκλα της. Την κρέμασε σε ένα δέντρο ως ένδειξη σεβασμού στο πνεύμα της προσπαθώντας να το εξευμενίσει μιας και μέχρι τότε τον κυνηγούσε καθημερινά για να τον εκδικηθεί.

Τα επόμενα χρόνια ο Julian άρχισε να μαζεύει και να κρεμάει κούκλες σε όλο το νησί προσπαθώντας να ευχαριστήσει το πνεύμα του άτυχου κοριτσιού. Οι κοντινοί του άνθρωποι λένε πως με τα χρόνια έχασε τα λογικά του και είχε παραισθήσεις.

Ο επιστάτης πίστευε πως οι κούκλες ζωντάνευαν το βράδυ και του μιλούσαν ενώ τον βοηθούσαν ακόμα και στις αγροτικές του εργασίες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ανταλλάσσει καρπούς και φρούτα που παρήγαγε με παιχνίδια που κανείς δεν ήθελε πια.

Κάποιοι αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη του κοριτσιού και πολλοί πιστεύουν πως ο Julian επινόησε την ιστορία μέσα στη μοναξιά του. Ωστόσο, μυστήριο καλύπτει και τον δικό του θάνατο.

Μετά από 50 χρόνια και με μια τεράστια συλλογή από κούκλες να κρέμονται στο νησί, ο Julian βρέθηκε πνιγμένος κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στο ίδιο σημείο όπου είχε πνιγεί το κορίτσι. Και κάπως έτσι, ο μύθος του “isla de las Muñecas” θεμελιώθηκε για τα καλά.

Μετά το θάνατο του επιστάτη το 2001, το νησί με τις κούκλες έγινε τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες τώρα πια συνεχίζουν την παράδοξη αυτή συλλογή, αφήνοντας τις δικές τους κούκλες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

(Πηγή: viralnova)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα