25 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση: Ψηφίστε το πιο επιτυχημένο ελληνικό reality show

25 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση: Ψηφίστε το πιο επιτυχημένο ελληνικό reality show

To millenium βρήκε την ελληνική τηλεόραση να κολυμπά στα reality και τα περισσότερα κανάλια δεν κατάφεραν να αντισταθούν στη γοητεία του φτηνού, πτωχού και trash προγράμματος που απέφερε όμως αμύθητα κέρδη

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρη, Λευτέρης Σαββίδης

Θα ισχυριζόταν κανείς πως οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών σήμερα θα ήθελαν πολύ να ξεχάσουν την περίοδο που γέμιζαν το πρόγραμμά τους με reality εκπομπές. Το λογιστήριό τους από την άλλη, ίσως να αναπολεί εκείνα τα χρόνια της χλιδής που χωρίς ιδιαίτερο μπάτζετ γέμιζαν το εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα και κέρδιζαν μεγάλο μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα. Όπως και να έχει η δεκαετία των ’00s σημαδεύτηκε από έξαρση reality παιχνιδιών που έκλειναν ανθρώπους σε πολυτελή σπίτια ή και φάρμες ή ακόμη και τροπικά νησιά και γέμιζαν τον τόπο με κάμερες που παρακολουθούσαν κάθε τους βήμα.

Η “κλειδαρότρυπα” μπορεί να γοήτευσε αρχικά τον Έλληνα τηλεθεατή, όμως σύντομα όλη αυτή η ευφορία ξεφούσκωσε και σε αντίθεση με άλλες χώρες που σήμερα γιορτάζουν τη δέκατη και 15η edition του Big Brother, η ελληνική τηλεόραση δεν προβάλει καμιά τέτοια εκπομπή σήμερα και εδώ και αρκετά χρόνια.

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα της ιδιωτικής τηλεόρασης, θυμόμαστε τις εκπομπές reality που έκαναν αίσθηση και εκείνες που “πέρασαν και δεν ακούμπησαν” από τα μηχανάκια της AGB. Επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε στη λίστα και τα λεγόμενα Talent Show, που αν και δεν παρακολουθούσαν επί 24 ώρες τους παίκτες φλέρταραν με την “διαπόμπευση” και την χρήση reality στοιχείων.

Ψηφίστε το reality που πιστεύετε πως είχε την μεγαλύτερη απήχηση στα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα