54 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα

54 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα

Σαν σήμερα ο Ρώσος Γιούρι Γκαγκάριν πραγματοποιούσε την πρώτη επιτυχημένη πτήση με διαστημόπλοιο στο διάστημα, επανοριοθετώντας τα όρια της ανθρώπινης δημιουργικότητας στη βάση του αχανούς διαστήματος

Στις 12 Απριλίου του 1961 η ανθρωπότητα έγραφε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά ένα ταξίδι στο απέραντο διάστημα. Ο Σοβιετικός Γιούρι Γκαγκάριν έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε έξω από την στρατόσφαιρα της γης, αλλά και εκείνος που πραγματοποίησε τον πρώτο γύρο, γύρω από τη γη με διαστημόπλοιο.

"Δεν βλέπω κάποιο Θεό εδώ πάνω" φέρεται να είπε ο κοσμοναύτης από τη Σοβιετική Ένωση, επιστρέφοντας επιτυχώς από το διάστημα. Ο Γιούρι Γκαγκάριν και το διαστημόπλοιο Βόστοκ 1 εκτοξεύτηκαν τον Απρίλιο του 1961 στο διάστημα από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

Αυτή η σημαντική επιτυχία της Σοβιετικής Ένωσης, θα έδινε άλλη τροπή στον Ψυχρό Πόλεμο και την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, με τις δύο τότε υπερδυνάμεις να διαγκωνίζονται για το ποια θα είναι εκείνη που θα "βασιλέψει" στο διάστημα.

SHARE:

24Media Network