7 επιτυχημένες γυναίκες που κυριαρχούν στον τομέα της τεχνολογίας

Sheryl Sandberg, chief operating officer of Facebook Inc., smiles during a session on day two of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Thursday, Jan. 26, 2012. The 42nd annual meeting of the World Economic Forum will be attended by about 2,600 political, business and financial leaders at the five-day conference. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Sheryl Sandberg, chief operating officer of Facebook Inc., smiles during a session on day two of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Thursday, Jan. 26, 2012. The 42nd annual meeting of the World Economic Forum will be attended by about 2,600 political, business and financial leaders at the five-day conference. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Ποιες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο επιτυχημένες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας

Της Κατερίνας Νανοπούλου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την αίσθηση ότι ο τομέας της τεχνολογίας είναι ανδροκρατούμενος. Και πράγματι, ονόματα όπως ο Mark Zuckerberg, ο Tim Cook, o Steve Jobs και ο Bill Gates είναι εκείνα που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν μιλάμε για την τεχνολογία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πολλές γυναίκες οι οποίες, όχι μόνο ξεχωρίζουν, αλλά διατηρούν και υψηλές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες.

Με αφορμή το συνέδριο Game Changer «Women of Influence» που θα γίνει στις 20 Iανουαρίου, ας γνωρίσουμε τις 7 πιο επιτυχημένες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας.

Sheryl Sandberg

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Sheryl Sandberg, COO του Facebook, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες της τεχνολογίας. Με περιουσία 1,4 δις δολάρια, η Sandberg δεν είναι απλά μία γυναίκα που βγάζει πολλά χρήματα, αλλά η φωνή του γυναικείου δυναμισμού και η φιγούρα που αντιπροσωπεύει ότι μία γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Susan Wojcicki

H Ceo του Youtube ανήκει στην αρχική ομάδα της Google, τότε ακόμα που το γραφείο τους ήταν μέσα σε ένα γκαράζ σπιτιού μαζί με τον Larry Page και τον Sergey Brin. Το 1999 έγινε marketing Manager της εταιρείας, ενώ αυτή την στιγμή διευθύνει το Youtube.

Meg Whitman

Πολύ πριν γίνει Πρόεδρος και CEO της Hewlett Packard Enterprise, η Megan Whitman ήταν υπεύθυνη για την επιτυχία που γνώρισε το eBay, αφού ήταν εκείνη που το μετέτρεψε σε μία επιχείρηση που αξίζει δισεκατομμύρια.

Ginni Rometty

Από την στιγμή που ανέλαβε την θέση της προέδρου και CEO στην IBM πριν από τέσσερα χρόνια, είχε το δύσκολο έργο να αντιστρέψει την καθοδική πορεία της εταιρείας, ένα στοίχημα το οποίο κέρδισε.

Safra Catz

Η Catz ανέλαβε τον ρόλο της co-CEO της Oracle, το 2014, όταν ο ιδρυτής της Larry Ellison έγινε CTO και αυτή την στιγμή έχει αρμοδιότητες όπως την στρατηγική μίας εκ των πιο σημαντικών τεχνολογικών εταιρειών του κόσμου. Η περιουσία της ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ruth Porat

Η Porat πέρασε από την Wall Street στην Silicon Valley. Έχοντας ήδη εμπειρία ως CFO και πρόεδρος στην Morgan Stanley, είναι πλέον CFO στην μητρική εταιρεία της Google, Alphabet.

Lucy Peng

O Jack Ma, ιδρυτής της επιτυχημένης εταιρείας Alibaba, έχει πει παλαιότερα σε συνέντευξή του ότι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της εταιρείας του είναι ότι πιστεύει πολύ στο ταλέντο των γυναικών. Η Lucy Peng, η οποία είναι CEO της ApiPay, που ανήκει στην Alibaba, αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνει στην γυναικεία δύναμη.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Women of Influence
SHARE:

24Media Network