Ακούμε το όνομά τους πιο συχνά από του Χριστού: Έξι Έλληνες στους πιο δημοφιλείς της ανθρωπότητας

Ακούμε το όνομά τους πιο συχνά από του Χριστού: Έξι Έλληνες στους πιο δημοφιλείς της ανθρωπότητας

Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος αναδεικνύεται ως η πιο δημοφιλής προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας σύμφωνα με το Μ.Ι.Τ. Τρίτος στη λίστα ο Ιησούς Χριστός. Τι συμβαίνει με τους ποδοσφαιριστές; (Pic)

H φήμη έχει όψεις, τύπους και διάφορα είδη. Ο Ιησούς Χριστός είναι εκείνος που κατάφερε να γίνει η πιο δημοφιλής προσωπικότητα του πλανήτη, που σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης κριτικό και αρθρογράφο Clive James "το πέτυχε, όχι διά της βίας". Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος. Παραδοσιακά - αν και είναι ακατόρθωτο ακόμη να ποσοτικοποιηθεί - άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής με τη βοήθεια των ΜΜΕ "απλώνουν" τη φήμη τους σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και επί της ουσίας, το έργο τους αναφέρεται σε τοπικό επίπεδο.

Το Pantheon, το νέο Media Lab του πανεπιστημίου της Αμερικής MIT, αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των ερευνών της, ακριβώς σε αυτό τον τομέα: Στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων πολιτιστικής παραγωγής από το 4.000 π. Χ. έως το 2010, προκειμένου να εντοπιστούν οι πιο δημοφιλείς προσωπικότητες ανά τους αιώνες, που άφησαν πίσω τους βαριά κληρονομιά, τόσο με το έργο, όσο με τη δράση τους. Το εντυπωσιακό στοιχείο; Έξι Έλληνες "φιγουράρουν" στη λίστα.

Τα αποτελέσματα της μακρόπνοης έρευνας μάλιστα δημοσιεύτηκαν στο ομώνυμο site και ο καθένας μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στο χρόνο και τη γεωγραφία, τα στατιστικά πορίσματα, ακόμη και τα επαγγέλματα, προκειμένου να αναζητήσει αυθεντίες και ειδήμονες (στις λίστες, μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη και τις πιο δημοφιλείς porn stars, με την Jenna Jameson να κατακτά δικαίως την πρώτη θέση).

'Ενα δείγμα από τα γραφήματα που σχεδίασε το MIT:

Ακούμε το όνομά τους πιο συχνά από του Χριστού: Έξι Έλληνες στους πιο δημοφιλείς της ανθρωπότητας

Οι πιο δημοφιλείς άνθρωποι στον κόσμο τα τελευταία 6.000 χρόνια:

1. Αριστοτέλης

2. Πλάτωνας

3. Ιησούς Χριστός

4. Σωκράτης

5. Μέγας Αλέξανδρος

6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι

7. Κομφούκιος

8. Ιούλιος Καίσαρας

9. Όμηρος

10. Πυθαγόρας

 

Οι πιο δημοφιλείς παίκτες ποδοσφαίρου του 20ου αιώνα:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο

2. Πελέ

3. Λιονέλ Μέσι

4. Ροναλντίνιο

5. Ντιέγκο Μαραντόνα

6. Ζινεντίν Ζιντάν

7. Ντέιβιντ Μπέκαμ

(Να σημειωθεί ότι η λίστα περιλαμβάνει 1.064 παίκτες)

 

Οι πιο δημοφιλείς Steve στον κόσμο:

1. Στηβ Σπήλπεργκ

2. Στήβεν Σηγκάλ

3. Στηβ Τζομπς

4. Στίβι Γουόντερ

 

Πηγή: NYT

SHARE:

24Media Network