Amy Winehouse: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η συγκλονιστική τραγουδίστρια

Amy Winehouse: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η συγκλονιστική τραγουδίστρια
Έιμι Γουάινχαουζ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η συγκλονιστική τραγουδίστρια ASSOCIATED PRESS

"Δεν θέλω να πεθάνω...". Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Αγγλίδας τραγουδίστριας, λίγες στιγμές πριν το θάνατό της

Η Amy Winehouse πέθανε στις 23 Ιουλίου το 2011 και συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Ήταν μόλις 27 ετών και στο αποκορύφωμα της καριέρας της. Ξεχώρισε για τη μοναδική φωνή της, το φουντωτό μαλλί της και το… έντονο eyeliner που θύμιζε την Κλεοπάτρα της Αιγύπτου.

Ξεχώρισε για τη μοναδική φωνή της, το φουντωτό μαλλί της και το... έντονο eyeliner που θύμιζε την Κλεοπάτρα της Αιγύπτου ASSOCIATED PRESS

Η Amy βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Για χρόνια προσπαθούσε να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όμως δε κατάφερε να κερδίσει τους δαίμονες της. Αρνούνταν πεισματικά να ακολουθήσει τις οδηγίες γιατρών και επέμενε να ακολουθήσει το δικό της τρόπο σκέψης ακόμα και αν αυτό την οδήγησε στον θάνατό της.

Κατά διαστήματα έμπαινε σε κέντρα θεραπείας, όμως κανένα δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Η “on-off” σχέση της με τον Blake Fielder-Civil, ο σύζυγός της για δυο χρόνια, την κατέστρεψε. Ήταν εκείνος που τη γνώρισε στα ναρκωτικά, αλλά όταν χώρισαν έγινε χειρότερα στην προσπάθειά της να τον ξεχάσει και ποτέ δε τα κατάφερε. Η ανάγκη της για αγάπη και αποδοχή ήταν το ριζικό πρόβλημα που κανένα ίδρυμα απεξάρτησης δε θα μπορούσε να διορθώσει ή να “θεραπεύσει.

Ο Blake σε συνέντευξή του στο Indepedent, δήλωσε πως η οικογένειά της και συγκεκριμένα ο πατέρας της Mitch, του ζήτησε να την χωρίσει και να την αφήσει “ελεύθερη” αν πραγματικά την αγαπάει. ” Ήμουν στην φυλακή όταν έμαθα για τον θάνατό της και δε μπορούσα να το πιστέψω. Μόλις τις προηγούμενες μέρες είχαμε μιλήσει το τηλέφωνο και συζητούσαμε για τη σχέση μας και την πιθανότητα να ξανά είμαστε μαζί”.

Ήμουν στην φυλακή όταν έμαθα για τον θάνατό της και δε μπορούσα να το πιστέψω. Μόλις τις προηγούμενες μέρες είχαμε μιλήσει το τηλέφωνο και συζητούσαμε για τη σχέση μας και την πιθανότητα να ξανά είμαστε μαζί". AP

Το ντεμπούτο της άλμπουμ, “Frank”, απέσπασε πολλές θετικές κριτικές και προτάθηκε για βραβείο Mercury. To επόμενο άλμπουμ της “Back To Black”, που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά.

Με αφορμή τα 7 χρόνια που έχουν περάσει από το θάνατό της, σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα τραγούδια που πραγματικά ξεχώρισαν:

5. Stronger than me (2009)

4. You know I’m no good (2009)

3. Valerie (2008)

2. Back to Black (2009)

1. Rehab (2009)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα