Χριστίνα Ωνάση: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη “χρυσή” κληρονόμο

Χριστίνα Ωνάση: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη “χρυσή” κληρονόμο
Η Χριστίνα Ωνάση το 1972. ASSOCIATED PRESS

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 1988, σαν σήμερα, πριν από 31 χρόνια. Οι απανωτές απώλειες των συγγενών της, η πολυτάραχη ζωή της, οι γάμοι της, η κατάθλιψη και ο μυστήριος θάνατός της.

Η Χριστίνα Ωνάση ήταν το δεύτερο παιδί του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης συζύγου του, της Τίνας (Αθηνάς) Λιβανού. Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στη Νέα Υόρκη και είχε έναν αδελφό από τον ίδιο γάμο, τον Αλέξανδρο Ωνάση, ο οποίος ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερός της, τον οποίον έχασε πολύ νωρίς.

Ήταν η μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση και ο πατέρας της την προετοίμαζε μεθοδικά για να της παραδώσει τα ηνία του ομίλου. Μετά το θάνατό του ιδίου, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του, αξίας 408 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το υπόλοιπο 45% διατέθηκε για τη δημιουργία του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Πάρα τον πλούτο και τις ανέσεις, η Χριστίνα Ωνάση χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μια “δυστυχισμένη γυναίκα”. Η ίδια πέθανε σε ηλικία μόλις 37 ετών, στις 19 Νοεμβρίου του 1988. Σήμερα, συμπληρώνονται 31 χρόνια από τον θάνατό της, και το News 24/7 καταγράφει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την διάσημη, “χρυσή κληρονόμο“.

Η Χριστίνα Ωνάση το 1972. AP

1. Η “κατάρα” της οικογένειας

Η Χριστίνα Ωνάση έχασε μέσα σε διάστημα 29 μηνών όλη της την οικογένεια. Το 1973 σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος σε αεροπορικό δυστύχημα, ένα χρόνο αργότερα πέθανε η πολυαγαπημένη της μητέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών (είχε χωρίσει με τον Ωνάση το 1960 και ήταν παντρεμένη με τον μεγάλο του αντίπαλο Σταύρο Νιάρχο) και το 1975 πέθανε ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

Η Χριστίνα Ωνάση με τον πρώτο της σύζυγο Μ. Τζ. Μπόλκερ το 1971. ASSOCIATED PRESS

2. Η κατάθλιψη και τα ηρεμιστικά

Παρά τη μεγάλη οικονομική της επιφάνεια, ήταν κατά βάθος μία δυστυχισμένη γυναίκα, που πάλευε με τα κιλά της και τον άστατο συναισθηματικό της κόσμο. Ήθελε να είναι ωραία και να αρέσει στους άνδρες, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έκανε συχνά εξαντλητικές δίαιτες κι έχανε πολλά κιλά, για να τα ξαναπαίρνει εύκολα, εξαιτίας της κατάθλιψης, από την οποία έπασχε.

Οι γιατροί τής έγραφαν σωρηδόν βαρβιτουρικά, αμφεταμίνες και ηρεμιστικά χάπια, που παρ’ ολίγο να της στοιχίσουν τη ζωή, όταν στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο από υπερκατανάλωση ηρεμιστικών.

Η Χριστίνα Ωνάση στο Παρίσι το 1985. ASSOCIATED PRESS

3. Οι (σχεδόν 5) γάμοι της

Μόλις στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι. Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από 8 μήνες χώρισαν.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί.

Η Χριστίνα Ωνάση με τον Τιερί Ρουσσέλ και την μικρή Αθηνά το 1985. AP

4. Ο μυστήριος θάνατός της

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο τής πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Οι αργεντινοί γιατροί δεν ξεκαθάρισαν, ωστόσο, ποτέ τα αίτια του πνευμονικού οιδήματος, τι το προκάλεσε και τελικά σκότωσε την Χριστίνα Ωνάση.

Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της.

Η Χριστίνα Ωνάση με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου το 1988, λίγο καιρό πριν πεθάνει. 1988 AP

5. Η μοναχοκόρη της, Αθηνά Ωνάση

Η Χριστίνα Ωνάση στη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της. Η Αθηνά Ωνάση, που υπήρξε η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, μετά τον θάνατο της μητέρας της μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν “Γκάμπυ” Λαντχάγκ.

Η Χριστίνα Ωνάση με την μικρή Αθηνά το 1985. AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα