Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα 25 "θαύματα" του κόσμου;

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα 25 "θαύματα" του κόσμου;

Αν πιστεύετε ότι έχετε δει τα πάντα σε αυτή τη ζωή, κάνετε λάθος! Σε αυτό το αφιέρωμα θα δείτε τους προορισμούς-ορόσημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη (Pics)

Μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά τοπία και ανθρώπινα δημιουργήματα που αποτελούν το σήμα-κατατεθέν περιοχών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στη λίστα του Tripadvisor.com.

Προορισμοί-ορόσημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη ψηφίστηκαν από τους επισκέπτες της σελίδας και σας τους παρουσιάζουμε:

1. ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εναπομείναν θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα 25 σημαντικότερα σημεία-ορόσημα στον κόσμο για το 2015. Η Άνγκορ Βατ βρίσκεται στην Καμπότζη και είναι ένα πραγματικό θαύμα, ένας μαγευτικός αρχαιολογικός χώρος που χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Ο ινδουιστικός ναός που περιβάλλεται από μία τάφρο 200 περίπου μέτρων και έχει αναδειχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Η Άνγκορ Βατ απεικονίζεται και στην εθνική σημαία της Καμπότζης.

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα 25

2. ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ, ΠΕΡΟΥ

Η αινιγματική χαμένη πόλη του Μάτσου Πίτσου, ο πιο διάσημος αρχαιολογικός χώρος στη Νότιας Αμερικής, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περιοχές-ορόσημα. Το Μάτσου Πίτσου δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστήριά του και ένα από αυτά παραμένει και ο τρόπος κατασκευής του. Ο βασικός κορμός του μνημείου περιλαμβάνει τον ερειπωμένο ναό του Ήλιου και το ιερό Plaza, το οποίο διαθέτει μοναδική θέα στην κοιλάδα του ποταμού Urubamba.

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα 25

3. ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ, ΙΝΔΙΑ

Θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του κόσμου και δικαίως βρίσκεται μεταξύ των Επτά Θαυμάτων του Νεότερου Κόσμου. Το Ταζ Μαχάλ αποτελεί ένα μνημείο μεγαλείου, ρομαντισμού και ιστορίας. Αν και είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου, οι εικόνες δεν μπορούν να αποδώσουν το δέος που προκαλεί αυτό το μνημείο.

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα 25

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Πηγή: fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network