Βιώσιμη Ανάπτυξη και καινοτομία στο επίκεντρο των αξιών της ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Διαβάζεται σε 5'
Βιώσιμη Ανάπτυξη και καινοτομία στο επίκεντρο των αξιών της ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
Βίκος Α.Ε.

Η εταιρεία βαδίζει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και λειτουργεί με γνώμονα τις καινοτόμες πρακτικές και την ευημερία της κοινωνίας.

Έτος 1990. Σε μια από τις πιο όμορφες και αυθεντικές περιοχές της Ελλάδας, τα Ζαγοροχώρια, εγκαινιάζεται ένα τεράστιο κεφάλαιο της εγχώριας βιομηχανίας. Η ίδρυση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. σηματοδότησε μια νέα εποχή στον τομέα της εμφιάλωσης και έμελλε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται το φυσικό μεταλλικό νερό.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας της, παραμένει πιστή στο όραμά της και αποδεικνύει ότι το μέλλον της ανήκει. Έχοντας πλέον καθιερωθεί, τόσο στην αγορά όσο και στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών, ως κορυφαίο επιχειρηματικό μέγεθος στον τομέα της εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και της παραγωγής φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών, συνεχίζει στον δρόμο των διαρκών επενδύσεων σε όλα τα επίπεδα.

Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ σε βάθος επταετίας

Βίκος Α.Ε.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. έχει επιλέξει να βαδίζει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και λειτουργεί με γνώμονα τις καινοτόμες πρακτικές και την ευημερία της κοινωνίας. Ειδικότερα, κεντρικούς άξονες των επενδύσεων και της δραστηριότητάς της αποτελούν:

  • Η καινοτομία σε μεθόδους παραγωγής και προϊόντα.
  • Το ανθρώπινο δυναμικό.
  • Η βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Η ετοιμότητα, η ικανότητα και η ταχύτητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της αγοράς.
  • Το πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο, με έμφαση στην περιφέρεια της Ηπείρου, στην οποία αποτελεί, εκτός των άλλων, έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες.

Η εταιρεία προσφάτως εγκαινίασε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να διοχετευθούν συνολικά σχεδόν 50 εκατ. ευρώ στους τομείς της καινοτομίας και της βιωσιμότητας σε βάθος επταετίας.

Πιο συγκεκριμένα, για την εισαγωγή στα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας μη αποσπώμενου καπακιού GME 30/40 (το οποίο λάνσαρε πρώτη) επενδύθηκαν ήδη 6 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής της δράσης, ενισχύει εμπράκτως την πράσινη κατανάλωση και την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα έχει κατορθώσει να μειώσει τη χρήση πλαστικού ανά καπάκι κατά 35%.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, παρότι η προθεσμία που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη χρήση μη αποσπώμενου καπακιού είναι ο Ιούνιος του 2024, χάρη στην παραγωγική δυναμικότητα 92.571 πωμάτων ανά ώρα του εργοστασίου της στη ΒΙ.ΠΕ. των Ιωαννίνων, η εταιρεία διαθέτει ήδη τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά της με τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η κατηγορία του νερού.

Ο δεύτερος πυλώνας του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας είναι οι δύο νέες υπερσύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών σε γυάλινα μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου στον Δήμο Πωγωνίου, κόστους 22 εκατ. ευρώ, οι οποίες ανοίγουν νέες προοπτικές για την είσοδο της εταιρείας στην επαγγελματική εστίαση.

Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2022

Βίκος Α.Ε.

Το περασμένο έτος, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. κατόρθωσε να πετύχει έναν στόχο που τονίζει ιδιαίτερα το κοινωνικό της πρόσημο: να απορροφήσει την αύξηση του κόστους παραγωγής και κατά συνέπεια να διατηρήσει τις τιμές πώλησης των προϊόντων της στα επίπεδα του 2021.

Η επίτευξη της συγκράτησης των τιμών συντελέστηκε σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από ραγδαία άνοδο της διεθνούς τιμής της ενέργειας σε όλες τις μορφές της, άρα και του παραγωγικού κόστους. Η πολιτική αυτή ανταμείφθηκε από τους καταναλωτές, καθώς το 2022 η εταιρεία κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο 14,92% στον κύκλο εργασιών της, σπάζοντας το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2022, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 105.049.737,16. ευρώ.

Εξαιτίας των δυσμενών αντικειμενικών συνθηκών, η αύξηση αυτή δεν αποτυπώθηκε στα κέρδη προ φόρων, τα οποία μειώθηκαν κατά 70,41% σε σχέση με το 2021, γεγονός όμως που δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της, ο οποίος παρέμενε ανεπηρέαστος.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 14% και αύξηση του μέσου όρου του προσωπικού, ο οποίος έφτασε σε μέσο όρο τα 512 άτομα. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την επένδυση 22 εκατ. του νέου βιομηχανοστασίου στο Καλπάκι Ιωάννινων και την εισαγωγή στην αγορά HO.RE.CA. με το λανσάρισμα νέων συσκευασιών γυαλιού και αλουμινίου για τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Μάλιστα, η προσήλωση της Ηπειρωτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. στον αναπτυξιακό της προσανατολισμό αντανακλάται και στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για το 2023, τα οποία προαναγγέλλουν εκ νέου αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2022.

Growth winner: Mε το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη

Βίκος Α.Ε.

Τα αναπτυξιακά αποτελέσματα της Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. επιβραβεύτηκαν και επίσημα στα Growth Awards 2023, τα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που συνδιοργανώνονται από την Eurobank και την Grant Thornton.

Η εταιρεία ξεχώρισε ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, αποδεικνύοντας έτσι ότι συνδυάζει τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία και συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε κα. Ελένη Θεοχάρη, Συνιδρύτρια & Chief Operating Officer, η οποία δήλωσε «H διάκριση αυτή αποτελεί επιστέγασμα όλων των προσπαθειών και επιβραβεύει μία αναπτυξιακή πορεία τριών δεκαετιών. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από την απομονωμένη τότε και παράλληλα ευλογημένη Ήπειρο και στηρίχθηκε σε μία τεχνοκρατική βάση για την ανάπτυξη της, βλέποντας πάντα ψηλά, έχοντας όραμα και μένοντας πάντα πιστοί στις αξίες μας. Η δεύτερη γενιά έχει εισέλθει στην εταιρεία και συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα