Η φωτογραφία της ημέρας: Οι πορείες για την κάνναβη που ήταν νόμιμη μέχρι το 1913

Η φωτογραφία της ημέρας: Οι πορείες για την κάνναβη που ήταν νόμιμη μέχρι το 1913
Σαν Φρανσίσκο, 13 Ιουλίου 1984 AP

Η σημερινή φωτογραφία μας γυρνάει πίσω στον χρόνο και μας μεταφέρει στο Σαν Φρανσίσκο στις 13 Ιουλίου του 1984, σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Το καρέ που τραβήχτηκε σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, απαθανάτισε δύο διαδηλωτές σε συγκέντρωση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια στις 13 Ιουλίου του 1984.

Σαν Φρανσίσκο, 13 Ιουλίου 1984 AP

Η χρήση της κάνναβης ήταν νόμιμη στην Αμερική μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Ωστόσο απαγορεύτηκε στην Καλιφόρνια το 1913 και σιγά – σιγά ακολούθησαν όλες οι πολιτείες την ίδια πολιτική.

Σήμερα, δέκα Αμερικανικές πολιτείες μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, το Κολοράντο και η πολιτεία της Ουάσινγκτον πέραν της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας έχουν ήδη νομιμοποιήσει τη χρήση μαλακών ναρκωτικών για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και 33 πολιτείες μαζί με την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον έχουν νομιμοποιήσει τη θεραπευτική χρήση, όμως παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο με τα σκληρά ναρκωτικά και την ηρωίνη.

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Pew διαπίστωσε ότι το 62% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της πλήρους νομιμοποίησης του φυτού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα