Genius! Δέκα πράγματα που δεν γνώριζες για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν

Genius! Δέκα πράγματα που δεν γνώριζες για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν
PRAGUE - Geoffrey Rush plays Albert Einstein in National Geographic's Genius. (Photo Credit: National Geographic/Dusan Martincek) National Geographic/Dusan Martincek

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς του National Geographic, για τη ζωή του πιο διάσημου επιστήμονα του 20ου αιώνα εξερευνούμε την παθιασμένη ζωή του Άλμπερτ Αϊνστάιν σε δέκα σημεία τα οποία πιθανόν πολλοί να μην γνωρίζουν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και η επαναστατική θεωρία της σχετικότητας που άλλαξε άρδην μια σειρά από τομείς της επιστήμης κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, αποτελεί ακόμη και σήμερα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και σαγηνευτικές προσωπικότητες της ανθρώπινης ιστορίας. Πέραν όμως του μικρόκοσμου του ατόμου, ο Αϊνστάιν ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος με καλλιτεχνικές και πολιτικές – κοινωνικές ανησυχίες, ιδιαίτερη αδυναμία στις όμορφες γυναίκες και μια ζωή σας παραμύθι.

Το National Geographic προβάλει την Κυριακή 30 Απριλίου το πρώτο επεισόδιο μιας σειράς δραματοποιημένων επεισοδίων που εξιστορούν την ζωή του επιστήμονα που σημάδεψε όσο κανείς άλλος τον 20ο αιώνα.

Βασισμένο στο best-seller του Walter Isaacson Einstein: His Life and Universe, ο πρώτος κύκλος του Genius εξερευνά πώς ένας ευφάνταστος, επαναστατικός υπάλληλος σε γραφείο που έδινε διπλώματα ευρεσιτεχνίας – ένας ταλαίπωρος πατέρας σε έναν δύσκολο γάμο που δεν μπόρεσε να δουλέψει ως καθηγητής παρά το διδακτορικό του – αποκάλυψε τα μυστήρια του ατόμου και του σύμπαντος μέσα από τη θεωρία της σχετικότητας.

Η σειρά εξερευνά τον άνθρωπο που σπάζοντας το κατεστημένο βρέθηκε πίσω από αυτά τα εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα, καθώς και τον πολιτικό του ακτιβισμό, την οικογενειακή του ζωή και τις άστατες και περίπλοκες προσωπικές του σχέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα