Καλή Χρονιά! Όταν τα παιδιά στέλνουν γράμμα στον Άη Βασίλη

Καλή Χρονιά! Όταν τα παιδιά στέλνουν γράμμα στον Άη Βασίλη

Η φαντασία των μικρών παιδιών στο χαρτί. Διαβάζουμε γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα μικρά παιδιά περιμένουν ανυπόμονα το δώρο κάτω από το δέντρο. Κάποια αγωνιούν γιατί στο σπίτι τους δεν υπάρχει καμινάδα, άλλα για να υπάρχει γάλα και κουραμπιές κάτω από το δέντρο. Ο Άη Βασίλης είναι ο ήρωας των Χριστουγέννων και σαφώς σε αυτόν απευθύνονται χιλιάδες γράμματα αυτή την περίοδο.

Μπορεί αυτά να μην φτάνουν στο χωριό του και να μην τα διαβάζει ο ίδιος, όμως υπάρχει μια μεγάλη ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία μοιράζει χαμόγελα. Τα γράμματα των παιδιών με παραλήπτη τον Άη Βασίλη μπαίνουν στα ειδικά διαμορφωμένα κόκκινα γραμματοκιβώτια. Στη συνέχεια η ομάδα των ΕΛ.ΤΑ τα συγκεντρώνει και απαντάει σε όσα αναγράφουν τον αποστολέα, με μια όμορφη κάρτα, λέγοντάς ότι το γράμμα του παιδιού έφτασε τον Άη Βασίλη. Αυτή η διαδικασία γίνεται εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια, με τα περισσότερα γράμματα να αρχειοθετούνται και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να καταστρέφονται.

Παράλληλα, τα ΕΛ.ΤΑ. δημιούργησαν και ένα υπέροχο λεύκωμα με τα γράμματα παιδιών, το οποίο μπορείτε να το βρείτε στα ταχυδρομεία. Είχαμε λοιπόν και το δεύτερο συστατικό, τα γράμματα.

Δείτε ορισμένα από αυτά στη λίστα που ακολουθεί:

Περισσότερα γράμματα στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, μεταξύ 12.00 και 13.00, ο Κώστας Αρβανίτης θα διαβάσει περισσότερα γράμματα παιδιών στον Άη Βασίλη από τη συχνότητα του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6. Μαζί του θα βρίσκεται η Ελένη Κοντού, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που έχει αναλάβει να κρατά το όνειρο ζωντανό για χιλιάδες παιδάκια.

Μείνετε συντονισμένοι...

SHARE:

24Media Network