Monicagate: 15 χρόνια από την “ανάρμοστη σωματική επαφή” του Μπιλ Κλίντον

Monicagate: 15 χρόνια από την “ανάρμοστη σωματική επαφή” του Μπιλ Κλίντον

Στις 17 Αυγούστου 1998, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παραδέχθηκε ότι είχε "ανάρμοστη σωματική επαφή" με την υπάλληλο Μόνικα Λεβίνσκι. Στους επόμενους μήνες το σκάνδαλο μονοπώλησε τα Αμερικανικά μέσα

Ήταν στις 17 Αυγούστου 1998 όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παραδέχθηκε ότι είχε “ανάρμοστη σωματική επαφή” με την υπάλληλο Μόνικα Λεβίνσκι. Στην ίδια δήλωση παραδέχτηκε ότι “παραπλάνησε” τον λαό για τη σχέση του.

Το σκάνδαλο είχε ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου 1998 όταν το Drudge Report έγραψε για φήμες στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Ουάσιγκτον περί σεξουαλικής σχέσης του προέδρου με μια νεαρή μαθητευόμενη, που του έφερνε πίτσες στο Οβάλ Γραφείο την περίοδο 1995-96.

Στους επόμενους μήνες το σκάνδαλο μονοπώλησε τα Αμερικανικά μέσα. Πολλά ήταν τα ονόματα που δόθηκαν ορισμένα από αυτά ήταν: “Monicagate”, “Lewinskygate”, “Tailgate”,”Sexgate” και “Zippergate”.

Η νεαρή Μόνικα, κόρη Γερμανοεβραίου που κατάφερε να διαφύγει από τη Ναζιστική Γερμανια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1973.

Η νεαρή η οποία σπούδαζε ψυχολογία μπήκε σαν μαθητευόμενη στο Λευκό Οίκο τον Ιούνιο του 1995 όπου και παρέμηνε σχεδόν 18 μήνες.

Το σκάνδαλο  διέρρευσε όταν η νεαρή το εμπιστεύθηκε στη φίλη της, Λίντα Τριπ, η οποία μαγνητοφώνησε τις συνομιλίες τους και έδωσε την ιστορία στο Νewsweek.

Linda Tripp, the Pentagon employee whose secret tape recordings of former White House intern Monica Lewinsky triggered a criminal investigation of President Clinton, arrives at the federal court in Washington, Thursday July 9, 1998. Tripp will make her fourth appearance before the grand jury that's looking into allegations of a sexaul relationship between Lewinsky and President Clinton. (AP Photo/Doug Mills) ASSOCIATED PRESS

 
Independent Counsel Kenneth Starr holds a copy of his report while testifying on Capitol Hill Thursday Nov. 19, 1998 before the House Judiciary Committee's impeachment hearing. (AP Photo/Doug Mills) ASSOCIATED PRESS

 

Οι κασέτες της 49χρονης  Τριπ βοήθησαν αργότερα τον ανεξάρτητο ανακριτή Κένεθ Σταρ να σχηματίσει τον κορμό της έρευνάς του εναντίον του Κλίντον. Η ίδια η κατηγορουμένη δήλωσε πως επιμένει να πιστεύει ότι έκανε τη σωστή πράξη και υπονόησε πως η επόμενη κίνησή της θα είναι η μήνυση εναντίον της κυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΏ τη  δήλωση  του Μπιλ Κλιντον, στις 17 Αυγούστου 1998, με τις οποία παραδέχθηκε  ότι είχε “ανάρμοστη σωματική επαφή” με την Μόνικα Λεβίνσκι.

Την ίδια ημέρα παραδέχτηκε ότι “παραπλάνησε” τον λαό για τη σχέση του.

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η Μόνικα εκλιπαρούσαν τον Μπιλ Κλίντον να κάνουν έρωτα        

Ήταν 1η Αυγούστου του 2013 όταν το περιοδικό Νational Enquirer έφερνε στο φως της δημοσιότητας  ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα της Μόνικα Λεβίνσκι 3 λεπτών και 47 δευτερολέπτων, προς τον Μπιλ Κλίντον.

Το ηχητικό υλικό ήταν στα χέρια του ένας υπάλληλος καθαριότητας του Λευκού Οίκου. Φίλοι της Λεβίνσκι του είχαν ζητήσει να το καταστρέψει, κάτι που δεν έκανε.

Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια αργότερα το  πούλησε στο σκανδαλοθηρικό περιοδικό National Enquirer.

Το πρωτοσέλιδο του National Enquirer

“Αφού γνωρίζω ότι αύριο το βράδυ θα είσαι μόνος, έχω δύο προτάσεις για εσένα και καμία από αυτές δεν περιλαμβάνει το ενδεχόμενο να μη βρεθούμε. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να το πάρεις απόφαση» ακούγεται να λέει η πρώην εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου.

“Μπορώ να τρυπώσω στα γρήγορα (στο γραφείο σου) και να μείνω μαζί σου 15-30 λεπτά. Εγώ θα το ήθελα πάρα πολύ αυτό. Η άλλη μου πρόταση είναι να πάμε να δούμε καμιά ταινία και να πάρουμε φαγητό σε πακέτο… δεν μπορείς να μου αρνηθείς, επειδή είμαι πολύ χαριτωμένη και αξιολάτρευτη… Και επειδή δεν θα εργάζομαι για πολύ καιρό ακόμη εδώ. Για αρχή, θα μπορούσα να βγάλω όλα μου τα ρούχα…” επιμένει η Μόνικα.

Η Μόνικα Τότε

 

…. και σήμερα

Στο σφυρί και οι “λεκεδες” της Μόνικα

Τριάντα δύο αντικείμενα που είχαν κατατεθεί ως αποδεικτικά στοιχεία για τη σχέση της Μόνικα με τον Μπίλ Κλίντον πριν από 15 χρόνια βγήκαν στο σφυρί από τον ηλεκτρονικός οίκος δημοπρασιών, Nate D. Sanders στις 27 Ιουνίου.

Μέσα σε αυτά είναι παλιά ρούχα της, χειρόγραφες σημειώσεις, δώρα και υπογεγραμμένες από τον πλανητάρχη φωτογραφίες.

© Nate D. Sanders, Inc.

Ορισμένα από τα δημοπρατούμενα αντικείμενα ήταν αυτά που είχαν παραχωρηθεί στον  ειδικό ανακριτή, Κένεθ Σταρ, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα αντικείμενα έγιναν ανάρπαστα.

Πηγή: Daily Mail, Huffington Post, natedsanders.com, millercenter.org, academic.brooklyn.cuny.edu

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα