Μπέντζαμιν Μπάγκσυ Σίγκελ: Ο μαφιόζος που “έχτισε” το Λας Βέγκας και τα φρουτάκια

Μπέντζαμιν Μπάγκσυ Σίγκελ: Ο μαφιόζος που “έχτισε” το Λας Βέγκας και τα φρουτάκια

Στην ταινία Bugsy τον μαφιόζο Μπέντζαμιν "Μπάγκσυ" Σίγκελ υποδύθηκε ο Ουώρεν Μπήτυ. Στο ξενοδοχείο του, Flamingo Hilton του Λας Βέγκας, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι κουλοχέρηδες

Ο Μπέντζαμιν “Μπάγκσυ” Σίγκελ (Benjamin “Bugsy” Siegel, 28 Φεβρουαρίου 1906 – 20 Ιουνίου 1947) ήταν Αμερικανός γκάνγκστερ εβραϊκής καταγωγής, που συνεργαζόταν με την οικογένεια του εγκλήματος Τζενοβέζε, μια από τις 5 οικογένειες που κυριαρχούσαν στις δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος στη Νέα Υόρκη σαν μέρος της Μαφίας.

Έχοντας το παρατσούκλι “Μπάγκσυ”, ο Σίγκελ ήταν γνωστός ως αδίστακτος απέναντι στους συνεργάτες του, και ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο “κακόφημους και επίφοβους γκάνγκστερ της εποχής του”.

“Οι φίλοι μου με αποκαλούν Μπεν, οι συνεργάτες μου και οι ξένοι κύριο Σίγκελ και οι τύποι που δεν γουστάρω με λένε Μπάγκσι ή Μπαγκς. Ποτέ όμως μπροστά μου” έλεγε ο ίδιος.

Για αυτόν έλεγαν πως ήταν όμορφος και χαρισματικός, έγινε ένας από τους πρώτους γκάνγκστερ-διασημότητες που φιγούραραν στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων της εποχής του. Ήταν επίσης μια κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη του Λας Βέγκας.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές και τους ηγέτες της οργάνωσης, Murder Inc., και έγινε λαθρέμπορος οινοπνευματώδων κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης. Μετά την κατάργηση της ποτοαπαγόρευσης το 1933, στράφηκε προς τα τυχερά παιχνίδια. Το 1936, έφυγε από τη Νέα Υόρκη και μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Το 1939, δικάστηκε για τη δολοφονία του μαφιόζου συνεργάτη του Harry Greenberg αλλά αθωώθηκε το 1942.

Ταξίδεψε στο Λας Βέγκας, της Νεβάδα, όπου χειρίστηκε και χρηματοδότησε ορισμένες από τις αρχικές χαρτοπαικτικές λέσχες.

Βοήθησε τον δημιουργό του Ξενοδοχείου Flamingo, William Wilkerson, από τη στιγμή που αυτός ξέμεινε από κεφάλαια. Ο Σίγκελ ανέλαβε το έργο και διαχειρίστηκε τα τελικά στάδια της κατασκευής. Το Flamingo άνοιξε στις 26 Δεκεμβρίου 1946 αλλά έτυχε κακής υποδοχής και σύντομα έκλεισε.

Όταν βρισκόταν εκτός “δουλειάς”, προτιμούσε την παρέα ανθρώπων όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο Κάρι Γκραντ ή την ντίβα της εποχής, Τζιν Χάρλοου.

Επαναλειτούργησε Μάρτιο του 1947 όταν το ξενοδοχείο είχε ολοκληρωθεί. Τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου 1947, ο Σίγκελ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο σπίτι της φίλης του Βιρτζίνια Χιλ στο Beverly Hills.

Στο Flamingo Hilton του Λας Βέγκας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι κουλοχέρηδες, τα γνωστά «φρουτάκια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα