Ντοκουμέντο: Οι θρύλοι του εγκλήματος στο Σικάγο

Ντοκουμέντο: Οι θρύλοι του εγκλήματος στο Σικάγο

Το Σικάγο του 20ου αιώνα αποτελούσε την πόλη όπου οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες μεσουρανούσαν και πλούτιζαν από τις παράνομες δραστηριότητες τους (pics)

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Εκτός, από τους ουρανοξύστες και την πίτσα, το Σικάγο έγινε τον 20 αιώνα διάσημο και για τον υπόκοσμο και τους εγκληματίες που είχαν κάνει τη πόλη καταφύγιο και κέντρο των παράνομων επιχειρήσεων τους.

Άγνωστες φωτογραφίες των πιο επικίνδυνων εγκληματιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας δίνοντάς μας μια ματιά σε μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου για τον προηγούμενο αιώνα, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αμέτρητες ταινίες και σειρές.

Ο Αλ Καπόνε, λείπει από τις παρακάτω φωτογραφίες, αν και όταν μιλάς για Σικάγο και έγκλημα, ο Καπόνε υπάρχει ακόμα και αν δεν απεικονίζεται.

 

Ο John Dillinger, ένας από τους ισχυρότερους και πιο επικίνδυνους εγκληματίες της πόλης, φρουρείται από δυο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της δίκης του.

 

Η φυλακή Stateville, μετά από την εξέγερση 1.500 κρατουμένων, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, μετά από τις φωτιές που έβαλαν οι κρατούμενοι.

 

Ο Richard Loeb, αριστερά και ο Nathan Leopold,δεξιά, γνωστοί και ως “Leopold and Loeb”, ήταν πλούσιοι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που ομολόγησαν ότι είχαν δολοφονήσει τον Robert “Bobby” Franks, οι δυο τους καταδικάστηκαν σε 99 χρόνια φυλάκιση. Στη φωτογραφία κοιτάζουν ο ένας τον άλλο μετά από ξεχωριστή κατάθεση που έδωσαν για την υπόθεση.

 

Η Gertrude ‘Billie’ Murphy σε ηλικία 22 ετών οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα, για να καταθέσει για τη δολοφονία του Michael Stopec, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα αντιζηλίας από τον Henry Guardino. Η Murphy φαίνεται να είχε ερωτικές σχέσεις και με τους δύο άνδρες, ενώ ήταν παντρεμένη με έναν τρίτο άνδρα. Η υπόθεση πιθανότατα αποτελεί έμπνευση για την ταινία Chicago.

 

Η φωτογραφία απεικονίζει την επιστροφή του John Dillinger στην φυλακή μετά από τη σύλληψή του στην Αριζόνα. Οι αρχές βρίσκονταν σε επιφυλακή μετά από πληροφορίες ότι οι συμμορία του θα προσπαθούσε να τον ελευθερώσει, έτσι περικύκλωσαν το δικαστήριο και τις φυλακές. Ο Dillinger, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός αστυνομικού και για τη ληστεία μιας τράπεζας.

 

Ο John Dillinger σκοτώθηκε το 1934 μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, μετά από τη διαφυγή του από τη φυλακή. Πλήθος κόσμου έσπευσε στο νεκροτομείο για να δει το πτώμα του πιο επικίνδυνου κακοποιού.

 

Η αστυνομία μεταφέρει το πτώμα ενός 16χρονου εγκληματία που δολοφονήθηκε από τον συνεργάτη του, τον 15χρονο Donald Jay Cook. Το δίδυμο φαίνεται να είχε διαπράξει μια σειρά εγκλημάτων μεταξύ των οποίων ληστείες τραπεζών. Ο εγκληματίας εγκατέλειψε το Σικάγο και συνελήφθη, τελικά, στη Λουιζιάνα.

 

Ο Joseph “Diamond Joe” Esposito, αποτέλεσε σύμφωνα με την αστυνομία το πρώτο μέλος της Σικελικής μαφίας που μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ο Esposito, ήταν από τους δημοφιλέστερους και πιο επικίνδυνους εγκληματίες της εποχής του, έχοντας διαπράξει εγκλήματα όπως λαθρεμπόριο, εκβιασμοί, διακίνηση λευκής σαρκός, δολοφονίες και άλλα.

 

Γνωστός και ως “Lipstick Killer”, από την αντίστοιχη ταινία. Ο William Heirens, φοιτητής του πανεπιστημίου του Σικάγο, αποτέλεσε εάν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους κατά συρροή. Κατηγορήθηκε για τον φόνο της 6χρονης Suzanne Degnan, για το φόνο του Frances Brown και της Josephine Ross. Ο εγκληματίας φέρεται να είχε γράψει μετά τη δολοφονία στον καθρέφτη του Brown με κραγιόν, “Πρέπει να με συλλάβετε πριν σκοτώσω και άλλους. Δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου”.

Οι μαύρες χήρες του Σικάγο. Η Tillie Klimek και η ξαδέλφη της Nellie Stermer-Koulik κατηγορήθηκαν ότι δηλητηρίασαν τους 20 συζύγους τους, τα παιδιά τους και τους φίλους τους με αρσενικό. Οι δυο τους καταδικάστηκαν σε ισόβια φυλάκιση.

Πηγή: TheDailyBeast

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα