Δωρεάν στην πόλη τη M. Τετάρτη 1η Μαΐου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Yassin_Sex Spies And The Suicide Dancer
Yassin_Sex Spies And The Suicide Dancer Kalfayan Galleries

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Athens Urban Picnic, στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το Athens Urban Picnic σηματοδοτεί την έναρξη του This is Athens City Festival. Γρασίδι, live μουσική, DJ sets από τους παραγωγούς των HiT 88.9, En Lefko 87.7 και RED 96.3, εκπαιδευτικά εργαστήρια, kite show, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και προβολές συνθέτουν μια ολοήμερη εκδήλωση στην «καρδιά» της άνοιξης.

Ομαδική έκθεση “Θυμήσου, σώμα…”

Η έκθεση “Θυμήσου, Σώμα…” στην Kalfayan Galleries είναι μια πολυπρισματική μελέτη της απεικόνισης του ανθρώπινου σώματος στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη.

Έχοντας ως αφετηρία το ομότιτλο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη*, η έκθεση παρουσιάζει μεταξύ άλλων έργα των: Lynda Benglis, Γεώργιου Μπουζιάνη, Κωνσταντίνου Δημητριάδη, Dorothy Iannone, Kalos&Klio, Yves Klein, Tracey Emin, Εδουάρδου Σακαγιάν, Lucas Samaras, Takis, Πάνου Τσαγκάρη, Γιάννη Τσαρούχη και Raed Yassin.

Η έκθεση “Θυμήσου, Σώμα…” φιλοδοξεί να αναδείξει τη δυναμική της απεικόνισης του ανθρώπινου σώματος δημιουργώντας έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ διαφορετικών εικαστικών μέσων (ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο, φωτογραφία κ.α.) και εικονογραφώντας ένα ταξίδι από τη δεκαετία του 1920 στο σήμερα. Σε ορισμένα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση το γυμνό σώμα χρησιμεύει ως εργαλείο εξύμνησης της ανθρώπινης φύσης, του έρωτα ή του αρχαιοελληνικού ιδεώδους του “Κάλλους”, ενώ για άλλους καλλιτέχνες γίνεται όχημα αμφισβήτησης του ανδρικού και γυναικείου βλέμματος στην τέχνη και εργαλείο για να αναδείξουν κοινωνικοπολιτικές προκαταλήψεις και να εγείρουν ερωτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην ομορφιά, την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα ή το φύλο.

Επισήμανση: Η έκθεση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Δωρεάν εικαστική βόλτα στον χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ

“Τα “Νέα της Τέχνης” μας προσέφεραν πολλά. “Άλλα δεν έχουν να μας δώσουν πια”. Τώρα έχουμε όλοι την ίδια πληροφόρηση και χωρίς την δική τους βοήθεια. Δηλαδή δεν ξέρουμε τίποτα, μια που ξέρουμε όλοι τα ίδια. Θεωρώ την εκδήλωση αυτή σαν “μνημόσυνο” της έντυπης πληροφορίας και τους επισκέπτες μας σαν τεθλιμμένους συγγενείς.”

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός, δημιουργός της γενιάς του ’60, Κώστας Τσόκλης, στο κείμενό του, που συνοδεύει την Έκθεση “Τέχνη και Ενημέρωση”, η οποία οργανώνεται και παρουσιάζεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ στις 22 Απριλίου στην Αθήνα.

Η Έκθεση, η οποία αποτελεί μια καλλιτεχνική προσέγγιση στο θέμα της σύγχρονης ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ “Δημήτρης Ι. Πουρνάρας” (Ακαδημίας 20, 2ος όροφος).

Ειδικά για την περίοδο του Πάσχα (1/5-7/5) θα ισχύσει το παρακάτω πρόγραμμα: 1/5: ΚΛΕΙΣΤΑ 2/5: 10:00-16:00 3-6/5: ΚΛΕΙΣΤΑ 7/5: 10:00-16:00.

Έκθεση “Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022”

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί την πρωτότυπη έκθεση “Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022” από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα τελετών (α’ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων “90 Χρόνια Περιστέρι”.

Η έκθεση θα μας ταξιδέψει μέσα στον Ολυμπιακό χρόνο, με στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή βιωματική επαφή με το θεσμό της λαμπαδηδρομίας, τη μαγική ενέργεια και μυσταγωγία της μετάβασης της Ολυμπιακής Φλόγας, προς τον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το οποίο προωθεί τις αξίες της συνεργασίας, του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ισότητας.

Τα εκθέματα ανήκουν στη συλλογή του Περιστεριώτη Στράτου Κλήμου, ενός ανθρώπου που με το πάθος του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 10.00 – 14.00 & 17.00 – 20.30, Σάββατο: ώρες 10.00 – 14.00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα