Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, που έχτισαν τις αμύθητες περιουσίες τους στην πλάτη του λαού αλλά και χάρη στις παρανομίες τους (pics)

Ηγέτες χωρών όπως ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ή ο Πούτιν, επιχειρηματίες όπως οι αδερφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ, βασιλικές οικογένειες και εγκληματικές οργανώσεις. Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου, καθώς συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου.

10. Ρόμπερτ Μουγκάμπε

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Ο εκλεγμένος δημοκρατικά δικτάτορας με τη μακροβιότερη κυριαρχία στην ιστορία της Αφρικής. Είναι ο άνθρωπος που δεν διστάζει να υποτιμήσει την ανθρώπινη ζωή όταν προφανώς δεν πρόκειται για τη δική του.

Το ακριβό του γούστο και ο κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής του τον έχει αναγάγει σε έναν από τους πιο μιστούς ηγέτες του κόσμου. Όλα αυτά γιατί καθώς εκείνος πηγαίνει για διασκέδαση στο Λας Βέγκας και κυκλοφορεί με πανάκριβα αμάξια στους δρόμους της Ζιμπάμπουε χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από την ασιτία. Μάλιστα, υπολογίζεται πως η προσωπική του περιουσία φτάνει τα 145 εκατομμύρια.

9. Μπασάρ αλ Άσαντ

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Ο Σύρος ηγέτης αποδείχθηκε ένας από τους πιο σκληρούς δικτάτορες των τελευταίων ετών. Ανέλαβε την εξουσία το 2000 μετά το θάνατο του πατέρα και η ασυδοσία του καθεστώτος που είχε επιβάλει οδήγησε στο ξέσπασμα βίαιων συγκρούσεων για την ανατροπή του.

Και σε αυτή τη περίπτωση ο ηγέτης της χώρας κατάφερε να συγκεντρώσει στα χέρια του ένα σημαντικό μέρος του κρατικού πλούτου. Υπολογίζεται πως η προσωπική του περιουσία κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια στα 1.5 δισ. δολάρια.

8. Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέλαβε μια χώρα που όλα ξεκινούσαν και όλα κατέληγαν στην κεφαλή του κράτους, τον δικτάτορα πατέρα του. Έτσι, μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ ανέβηκε στην εξουσία ο γιος τους, ένας από τους ηγέτες που απασχολεί περισσότερα από κάθε άλλο τα ΜΜΕ.

Ο Κιμ έχει καταφέρει, κληρονομώντας και την περιουσία του πατέρα του, να αποκτήσει μαι προσωπική περιουσία που φτάνει στα 5 δισ. δολάρια. Όλα αυτά στις πλάτες του καταπιεσμένου λαού της απομονωμένης Βόρειας Κορέας.

7. Rupert Murdoch

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Ο μεγιστάνας των Μ.Μ.Ε., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της News Corporation είναι φυσιολογικό αν ανήκει στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, καθώς διαθέτει αμύθητη περιουσία και ασκεί έντονη επιρροή.

Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 14.1 δισ. δολάρια και βασίζεται κυρίως στη διαφθορά και της αυτοκρατορίας που έχει καταφέρει να ιδρύσει στον χώρο τον media και εκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μερικά από τα πιο γνωστά μέσα παγκοσμίως, όπως οι The Times, New York Post, IGN Entertainment, το Fox News, ανήκουν στον ίδιο.

6.  Sheldon Adelson

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Ο Adelson είναι ένας αυτοδημιούργητος Αμερικανός μεγιστάνας που προσπαθεί να εξιλεωθεί για τις απάτες που έχει διαπράξει και την εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσω των δωρεών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Είναι ο άνθρωπος που ασκεί τεράστια επιρροή σε όλους τους Αμερικανούς πολιτικούς, χάρη στα πλούτη του φτάνουν τα 29.9 δισ. δολάρια. Το 2012, ξόδεψε περισσότερα από οποιοδήποτε Αμερικανό περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση συντηρητικών υποψηφίων.

Ο επιχειρηματίας έχει εξαπλώσει τη δράση του στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και ασχολείται με οτιδήποτε βάλει ο ανθρώπινος νους, από τον τουρισμό μέχρι τα τυχερά παιχνίδια. Πρόσφατα παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του Las Vegas Sands Corporation παραβίασε τους νόμους.

5. Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Οι αδερφοί Κοχ συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους μολυντές του πλανήτη, μάλιστα οι δυο τους έχουν κατ' επανάληψη εναντιωθεί στη χρηματοδότηση σχεδίων για την κλιματική αλλαγή, αλλά και στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, έχουν κάνει ότι μπορούν για να αυξήσουν την προσωπική τους περιουσία που ξεπερνά τα 84.6 δισ. δολάρια ένα ποσό που φαίνεται να αυξάνεται διαρκώς, χάρη στις παράνομες δραστηριότητές τους.

4. Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

 

Ο Πούτιν είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες παγκοσμίως, που ασκεί έντονη επιρροή όχι μόνο εντός της χώρας του αλλά και εκτός. Η συντηρητική του πολιτική και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες, όχι πάντα έντιμες, έχουν προσθέσει στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 70 δισ. δολάρια, ανάγοντας τον σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Παρόλο που η περιουσία αλλά και ο τρόπος που ασκεί την εξουσία στην χώρα του θα μπορούσε να του έχει εξασφαλίσει μια θέση με τους πιο μισητούς ανθρώπους του κόσμου φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο.

3. Τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας φαίνεται πως έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μια αμύθητη περιουσία, την οποία θα κληρονομήσουν στα παιδιά τους. Ναι και αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τον λαό και τις συνθήκες προκειμένου να προσθέσουν στους λογαριασμούς τους μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μέλη του κόμματος εκτός από την πολιτική ασχολούνται με τα εργοστάσια παραγωγής από ρούχα μέχρι τεχνολογικά gadget, τηλέφωνα και άλλα, μάλιστα αναφέρεται πως ελέγχουν ένα σημαντικό μέρος της αγοράς και του εμπορίου στο εξωτερικό.

2. Οι Βασιλικές Οικογένειες

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Οι γαλαζοαίματοι αποτελούν τη μεγαλύτερη αδικία, όσον αφορά τον αδικαιολόγητο πλούτο, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να γεννηθούν πλούσιοι. Πολλοί από αυτούς, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος δεν αξίζουν τα πλούτη και την επιρροή που κληρονόμησαν με αυτά, καθώς δεν έχουν εργαστεί ούτε μια μέρα στην χλιδάτη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, οι 15 βασιλικές οικογένειές του πλανήτη ελέγχουν περισσότερα από 103.6 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από την ακίνητη περιουσία τους, όλα αυτά χάρη σε ένα όνομα και στη κληρονομία τους.

1. Οι εγκληματικές οργανώσεις

Οι πιο 'βρώμικοι' πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Η φράση πως "Το έγκλημα δεν επιβραβεύεται" ακούγεται λανθασμένη στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς όλες οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν αδιανόητα έσοδα και επιρροή, όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στα κράτη. Η μαφία φαίνεται πως είναι αυτή που κινεί τα νήματα για τη λειτουργία του κόσμου.

Οργανώσεις όπως η ιταλική  Κόζα Νόστρα, η ιαπωνική Yakuza, το μεξικάνικο καρτέλ Sinaloa, η ρωσική Solntsevskaya Bratva και τα κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών έχουν συγκεντρώσει το παγκόσμιο πλούτο. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως περισσότερα από 800 δισ. δολάρια βρίσκονται στην κατοχή τους, ποσό που φαίνεται αν αυξάνεται κάθε χρόνο.

(Πηγή: TheRichest)

SHARE:

24Media Network