Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

Ένα βίντεο μήκους περίπου ενός λεπτού και κάτι καταγράφει τις άβολες συναντήσεις των δυο ισχυρότερων ηγετών του κόσμου, του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν (Vid+Pics)

Με αφορμή τη νέα αμήχανη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από δύο χρόνια διακοπής των διπλωματικών τους σχέσεων, ένα βίντεο καταγράφει όλες τις άβολες συναντήσεις τους από το 2009.

Οι σχέσεις των δυο ηγετών δεν ήταν ποτέ πολύ θερμές, πράγμα που φαίνεται να επηρεάζεται από τις ιστορικές συγκρούσεις των δυο χωρών. Οι, ήδη, ψυχρές σχέσεις τον δυο πολιτικών κλονίστηκαν ακόμη περισσότερο από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας, που έκλεισε οριστικά τις διαύλους επικοινωνίας και οδήγησε σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Μόσχα 2009

Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

 

Η πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδέχθηκε στη Μόσχα τον νέο, τότε, Αμερικανό πρόεδρο. Ήταν μια συνάντηση ψυχρή με ανταλλαγές άδειων βλεμμάτων, καθώς και οι δυο προσπαθούσαν να γνωριστούν, η συνάντησή τους κράτησε 2 ώρες.

Μεξικό 2012

Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

 

Η επόμενη συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε ουδέτερο έδαφος, καθώς πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό το 2012, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Οι δυο άνδρες είχαν συνάντηση δυο ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα όπως η διαμάχη στη Συρία, πού είχε ξεσπάσει το 2011.

Ιρλανδία 2013

Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

 

Το 2013 οι δυο πολιτικοί συναντήθηκαν στη βόρεια Ιρλανδία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G8 όπου πραγματοποίησαν ιδιωτική συνάντηση 30 λεπτών, που όπως φάνηκε αργότερα δεν έληξε και πολύ καλά. Μετά τη συνάντησή τους και την κοινή εμφάνισή τους στα ΜΜΕ, οι δυο ηγέτες προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κρύψουν την ένταση που επικρατούσε.

Πηγή αυτής της έντασης ήταν η πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα να καλέσει στη Σύνοδο τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσαντ προκειμένου να του ζητήσουν τον τερματισμό των συγκρούσεων στο εσωτερικό της χώρας. Με τη συγκεκριμένη πρόταση παρέμβασης δεν συμφωνούσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μόσχα 2013

epa03815724 (FILE) A file picture dated 07 November 2009 shows US President Barack Obama (L) adjusting his socks as he talks with Russian Prime Minister Vladimir Putin during a meeting at Putin's home Novo Ogaryovo in Moscow, Russia. According to reports, US President Obama has cancelled a planned meeting with Russian President Putin, after Russia granted asylum to US whistleblower Edward Snowden.  EPA/SHAWN THEW
epa03815724 (FILE) A file picture dated 07 November 2009 shows US President Barack Obama (L) adjusting his socks as he talks with Russian Prime Minister Vladimir Putin during a meeting at Putin's home Novo Ogaryovo in Moscow, Russia. According to reports, US President Obama has cancelled a planned meeting with Russian President Putin, after Russia granted asylum to US whistleblower Edward Snowden. EPA/SHAWN THEW EPA

 

Την ίδια χρονιά ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να τον επισκεφθεί στη Μόσχα για να συζητήσουν αναλυτικά τις διαφωνίες τους και να βρουν μια λύση. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η προσπάθεια των δυο ηγετών να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να εξομαλύνουν τις τεταμένες σχέσεις των δυο κρατών.

Γαλλία 2014

Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

 

Η επόμενη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία το 2014, όπου οι δυο πολιτικοί είχαν τη συντομότερη συνομιλία, καθώς διήρκεσε μόλις 15 λεπτά. Ήταν τότε που όλοι γνώριζαν ότι οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών ήταν σε πολύ άσχημη φάση

Πεκίνο 2015

Ομπάμα-Πούτιν: Έξι χρόνια άβολων συναντήσεων σε 1 λεπτό

 

Το 2015 ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο, όπου οι δυο τους αποσύρθηκαν 3 φορές από τα φώτα της δημοσιότητας για να μιλήσουν, ωστόσο αυτές οι συνομιλίες δεν διήρκεσαν περισσότερο από 15 λεπτά συνολικά. Σε αυτά τα 15 λεπτά είχαν προλάβει να μιλήσουν για το Ιράν, τη Συρία και την Ουκρανία.

(Πηγή: Mashable)

SHARE:

24Media Network