Σαν σήμερα πέθανε ο άντρας φαινόμενο με τα 3 πόδια, τις 4 πατούσες και τα 16 δάχτυλα

Σαν σήμερα πέθανε ο άντρας φαινόμενο με τα 3 πόδια, τις 4 πατούσες και τα 16 δάχτυλα
Φραντσέσκο Λεντίνι Youtube

Γεννημένος με τρία πόδια, τέσσερις πατούσες, δεκαέξι δάχτυλα και δύο λειτουργικά γεννητικά όργανα, ο Φραντσέσκο Λεντίνι, έμεινε στην ιστορία ως "ο άνθρωπος με τα τρία πόδια".

Σαν σήμερα, το 1966, έφυγε από τη ζωή ο Φραντσέσκο Λεντίνι, γνωστός και ως ο “άνθρωπος με τα τρία πόδια”, λόγω γενετικής ανωμαλίας.

Γεννηθείς το 1881, ο Φραντσέσκο ήταν ένας Ιταλό-Αμερικανός άνθρωπος του θεάματος που άνηκε σε μία οικογένεια με 12 ποδιά και έγινε διάσημος για το γεγονός ότι είχε τρία πόδια, τέσσερις πατούσες, δεκαέξι δάχτυλα και δύο λειτουργικά γεννητικά όργανα.

Φραντσέσκο Λεντίνι Youtube

Ο Λεντίνι γεννήθηκε με ένα παρασιτικό δίδυμο. Το δίδυμο συνδέθηκε με το σώμα του Λεντίνι, στη βάση της σπονδυλικής του στήλης και αποτελούνταν από ένα οστό της λεκάνης, ένα υποτυπώδες σύνολο των αρσενικών γεννητικών οργάνων και ένα σκέλος πλήρους μεγέθους που εκτείνεται από τη δεξιά πλευρά του ισχίου του Λεντίνι, με ένα μικρο πόδι που προεξέχει από το γόνατο του.

Λέγεται ότι όταν η μητέρα του τον αντίκρισε για πρώτη φορά, σοκαρίστηκε και αρνήθηκε να τον μεγαλώσει. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τα επιπλέον άκρα γιατί θα προκαλούσαν ζημιά στο νευρικό του σύστημα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο σπίτι της θείας του.

Στην ηλικία των οκτώ, η οικογένειά του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λεντίνι άρχισε τη δραστηριότητες σε τσίρκο με το παρατσούκλι “Ο Μεγάλος Λεντίνι”. Εμφανιζόταν στη σκηνή και έκανε κάποια κόλπα με το τρίτο του πόδι. Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια και εργάστηκε σε κάθε μεγάλο τσίρκο.

Όταν τον ρωτούσαν πως αγοράζει παπούτσια, αφού πωλούνται σε ζευγάρια, τους απαντούσε: «Αγοράζω δύο ζευγάρια και το ένα που περισσεύει το δίνω σε έναν φίλο μου που έχει χάσει το ένα του πόδι».

Φραντσέσκο Λεντίνι Youtube

Παντρεύτηκε την Τερέζα Μάρεϊ, που ήταν τρία χρόνια νεότερη από αυτόν, και είχε τέσσερα παιδιά την Ιωσηφίνα, την Ναταλί, τον Φρανκ και τον Τζέιμς. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το τρίτο του πόδι δεν τον εμπόδιζε στον ύπνο και ότι είχε μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του.

Φραντσέσκο Λεντίνι Youtube

Ο Φραντσέσκο Λεντίνι πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 22 Σεπτεμβρίου 1966 στην ηλικία των 82.

Υ.Γ.: Η φωτογραφία του Λεντίνι εμφανίζεται στο οπισθόφυλλο του ροκ συγκροτήματος Alice in Chains το 1995 στο ομότιτλο άλμπουμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα