Selfie και όποιος αντέξει. Από τον Ομπάμα στην Καρντάσιαν

Selfie και όποιος αντέξει. Από τον Ομπάμα στην Καρντάσιαν

Είναι η λέξη της χρονιάς για το 2013. Ποιοι διάσημοι υπέκυψαν στη μόδα των Selfie φωτογραφιών. Ούτε ο Πάπας δεν το απέφυγε (Pics)

Δεν είναι οι μοναδικοί που έβγαλαν φέτος “Selfie” φωτογραφίες. Ομπάμα και Κάμερον ξέχασαν που βρίσκονταν, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης που διεξήχθη στο στάδιο Σόκερ Σίτι για τον Νέλσον Μαντέλα και φόρεσαν το καλό τους χαμόγελο βγάζοντας μια selfie  φωτογραφία με την πρωθυπουργό της Δανίας.

 Με αφορμή τη φωτογραφία των τριών ηγετών το News247.gr θυμάται ορισμένες από τις πιο απίθανες “Selfie”.

Τι είναι “Selfie” και πως έγινε η λέξη της χρονιάς

Η λέξη “selfie”, που στη γλώσσα των χρηστών των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει αυτοφωτογραφία, επιλέχθηκε ως λέξη της φετινής χρονιάς από το Μεγάλο Λεξικό της Οξφόρδης. Όπως έγινε γνωστό, το “selfie” δεν κατέλαβε τα πρωτεία χωρίς δυνατό ανταγωνισμό από τη λέξη “twerk”, με την οποία περιγράφεται μια ερωτική χορευτική κίνηση της Μάιλι Σάιρους. Η χρήση της λέξης “selfie” αυξήθηκε κατά 17 χιλιάδες τοις εκατό, μέσα στους περασμένους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με την επιτροπή των Λεξικών της Οξφόρδης, που κάθε χρόνο εκδίδει το Oxford English Dictionary.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η καινούργια λέξη που μπήκε τόσο δυναμικά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων; Όπως αναφέρει ο ορισμός, selfie είναι μια φωτογραφία που βγάζει κάποιος μόνος του, συνήθως με το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο ή με μια webcam, και αναρτάται σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη νέα μόδα:

Obama, Thorning και Cameron

Pope Francis

Kim Kardashian

Meryk Streep και Hillary Clinton

Aki Hoshide

Beyonce

Obama

Michelle Obama

Malia Obama

 

Nicki Minaj

Candice Swanepoel

 

Miley Cyrus

Hillary και Chelsea Clinton

 

Miley Cyrus

 

Justin Bieber

 

Bradley Cooper και Gerard Butler

George W. Bush

Rihanna

Lance Bass και Joey Fatone

Josh Duhamel

Liam Hemsworth

Rihanna

Jessica Alba

Katty Perry

Chrish Pratt

Πηγή: New York Daily News

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα