Πέρασε η τροπολογία για το νέο χαράτσι στα ακίνητα

ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης αγανακτισμένοι πολίτες. Ένταση και διαπληκτισμοί με τα ΜΑΤ, που έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Χωρίς εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα (Vids)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν περίπου 2000 αγανακτισμένοι πολίτες, ενάντια στο νέο χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο ψηφίστηκε από 155 βουλευτές

Περίπου 2000 αγανακτισμένοι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ μέχρι και λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ επικρατούσε ένταση.

Μάλιστα, μερίδα διαδηλωτών πολιόρκησε το θέατρο Palace στη Βουκουρεστίου πιστεύοντας ότι έχουν καταφύγει εκεί βουλευτές. Η πληροφορία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις και επτά προσαγωγές, καθώς τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

 

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ αγανακτισμένων και ανδρών των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί γύρω από τη Βουλή.

Μικροεπεισόδια είχαμε και μετά την ψηφοφορία, με τους αστυνομικούς να απωθούν τους αγανακτισμένους και να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων.

Λίγο μετά τις 9 μπροστά από τη Βουλή πέρασε και πορεία μοτοσυκλετιστών.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κοινοβούλιο ήταν αυστηρά. Ένας μεγάλος φράκτης στήθηκε στην Ακαδημίας στο ύψος της Κανάρη, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το "τείχος" αποτελείται από άντρες των ΜΑΤ, ενώ κάγκελα απέκλειαν και όλους του κάθετους δρόμους προς το Κολωνάκι.

Εκτός από τους αγανακτισμένους, συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους. Πολλοί από αυτούς φορούσαν τις στολές τους.

Στο Σύνταγμα νωρίτερα βρέθηκαν και εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ψηφοφορία χωρίς εκπλήξεις

Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία. Κατά ψήφισαν 142 βουλευτές.

Παρά τους λεονταρισμούς και τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες, τελικά κανείς δεν ψήφισε κατά.

Η τροπολογία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, συγκέντρωσε 154 θετικές ψήφους έναντι 143 αρνητικών.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Υπενθυμίζεται, πως την ονομαστική ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων ζήτησε το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο ΛΑΟΣ.

Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα στο δημόσιο να εξαιρούνται από το χαράτσι.

Όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αναφέρεται ως εκμεταλλευτής το Δημόσιο, θα διασταυρώνονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποδοθεί ο έκτακτος φόρος στον ιδιοκτήτη. Επίσης, εξαιρούνται από το τέλος και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χαράτσι ακόμα και σε αυτούς που διέκοψαν το ρεύμα

Ήρθε για να μείνει το χαράτσι στα ακίνητα

Όχι στα νέα μέτρα από Λιάνη, ο οποίος ζητά παρέμβαση Παπούλια

Αγανακτισμένοι και ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

SHARE:

24Media Network