Καρπούζι vs Πεπόνι, σημειώσατε ένα

Καρπούζι vs Πεπόνι, σημειώσατε ένα

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Ιταλούς θεωρούν το καρπούζι πιο κατάλληλη τροφή το καλοκαίρι.

Το καρπούζι κερδίζει το πεπόνι στις προτιμήσεις των Ιταλών. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, που ανατέθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Ιταλίας, και διεξήχθη σε δείγμα χιλίων ατόμων μεταξύ 25-27 Ιουλίου, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Ιταλούς θεωρούν το καρπούζι πιο κατάλληλη τροφή το καλοκαίρι.

 

Υπέρ του καρπουζιού, σύμφωνα με το teatronaturale.it, ψήφισε το 73% των ερωτηθέντων, ενώ οι οπαδοί πεπονιών συγκέντρωσαν μόλις το 27%. Το καρπούζι -φέτες κερδίζει το 74% των καταναλωτών, ενώ το 26% το προτιμά σε κύβους.

Διαφορετική προσέγγιση έχουν οι φίλοι του πεπονιού με το 42% των οπαδών να το προτιμούν με ζαμπόν, 38% σε απλά και καθαρά κομμάτια και το 20% είναι φαν της φρουτοσαλάτας. Στο τραπέζι προτιμάται σε φέτες (81%) και σε κύβους (19%).

Τέλος, σε επίπεδο παραγωγής καρπουζιών, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O), επισημαίνεται ότι η Ιταλία βρίσκεται στην 16η θέση στον κόσμο.

 

Με βάση τα στοιχεία η εθνική παραγωγή του περασμένου έτους αυξήθηκε σε 570.762 τόνους, σημειώνοντας αύξηση περίπου 35.000 τόνων σε σύγκριση με το 2016. Τα ειδικά εκτάρια ανέρχονται σε 12.840 τόνους.

Η καλλιέργεια συγκεντρώνεται σε Λάτσιο (139.000 τόνοι), Καμπανία (103 χιλιάδες τόνους), Απουλία (86.000 τόνοι), Λομβαρδία (65 χιλιάδες τόνοι) και Σικελία (46.000 τόνοι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST

Τα αρχαιότερα ίχνη παραγωγής τυριού

Διαγωνισμός για την εκποίηση σταφυλιών

8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της μελισσοκομίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα