Ρωσικό μπλόκο σε σερβικά φρούτα

Ρωσικό μπλόκο σε σερβικά φρούτα
pixabay.com

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής επιτήρησης της Ρωσίας, επέβαλλε απαγόρευση στις εισαγωγές πυρηνοκάρπων από τη Σερβία μετά την ανακάλυψη του μύκητα Monilinia fructicola.

Μετά την ανακάλυψη καστανής σήψης στις εισαγωγές φρούτων από τη Σερβία, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε προσωρινή απαγόρευση των εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής επιτήρησης της Ρωσίας, επέβαλλε απαγόρευση στις εισαγωγές πυρηνοκάρπων από τη Σερβία μετά την ανακάλυψη του μύκητα Monilinia fructicola, αλλιώς γνωστή ως φαιά σήψη.

pixabay.com

 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τελωνείων της Ρωσίας (FCS), οι εισαγωγές φρέσκων βερίκοκων, κερασιών, ροδάκινων, νεκταρινιών και δαμάσκηνων στη Ρωσία ανήλθαν συνολικά σε 448.462 τόνους πέρυσι.

Από τον όγκο αυτό, 12,7%, ήτοι 56,744 τόνοι, προέρχονταν από τη Σερβία, τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή φρούτων της Ρωσίας μετά την Τουρκία και τη Λευκορωσία.

Η FCS ανέφερε, σύμφωνα με το fruitnet.com, ότι η προσωρινή απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να ληφθούν εξαντλητικά μέτρα από τους εξαγωγείς για να αποφευχθεί η εισαγωγή μολυσμένων φρούτων.

pixabay.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST

Πρόβλημα για τις ελιές η αυξημένη υγρασία

27 χρόνια χειροποίητη μπουγάτσα, με ΠΟΠ πηχτόγαλο Χανίων

Βιολογικό φυστικοβούτυρο Χίου, έχει τρελάνει τους Ευρωπαίους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα