Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη. Δείτε αναλυτικά

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίζει από σήμερα έως και την Πέμπτη το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις μισθών και μετατάξεις προσωπικού στο πλέγμα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σήμερα δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, τα τρένα ουσιαστικά δεν θα κινηθούν, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες, που καλύπτουν σχεδόν όλο το 24ωρο.

ADVERTISING

Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Την ίδια ημέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν οι τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι ταξιτζήδες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα, το Σωματείο των ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ δώρο Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο.

24ωρη και την Πέμπτη

Την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται και για νέα 24ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για να πάνε στις δουλειές τους. Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα εκείνη.

Αιφνιδιασμός στα αμαξοστάσια

Πέντε από τα επτά αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ κατέλαβαν χθες εργαζόμενοι, οι οποίοι κατέβασαν τις μπάρες στις εισόδους μην επιτρέποντας στα λεωφορεία να βγουν στους δρόμους, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια παρά το γεγονός ότι νωρίτερα η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΘΕΛ, είχε αποφασίσει να ανοίξουν τα αμαξοστάσια.

Ταλαιπωρία για τους πολίτες που περίμεναν στις στάσεις των λεωφορείων, καθώς γνώριζαν ότι η στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς έληγε στις 17:00 το απόγευμα.

SHARE:

24Media Network