Το “ιπτάμενο φρούριο” B-52 των ΗΠΑ πέταξε πάνω από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο

Το “ιπτάμενο φρούριο” B-52 των ΗΠΑ πέταξε πάνω από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο
Boeing

Σε πολλές φάσεις της πτήσης του, είχε συνεργασία με ελληνικά F-16. Η πτήση του είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των καλών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας σε στρατιωτικό επίπεδο.

Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 πέταξε στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, φθάνοντας μέχρι Κύπρο και σε πολλές φάσεις της πτήσης του, είχε συνεργασία με ελληνικά F-16.

Το αμερικανικό “ιπτάμενο φρούριο”, εκτέλεσε αρκετά σενάρια με τα ελληνικά μαχητικά και η πτήση του από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των καλών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας σε στρατιωτικό επίπεδο.

Όπως γράφει το Militaire.gr η παρουσία του B-52 ήταν πρωτίστως  μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ψυχρός πόλεμος

Το B-52 μετά από τη γειτονιά μας πέταξε βόρεια, όπου ο νέος Ψυχρός Πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας εξελίσσεται.

Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν στις 14 Μαρτίου ότι ενισχύουν τη δύναμη των B-52 στη βάση που χρησιμοποιούν στη Βρετανία. Πιθανόν ένα απ΄ αυτά τα έξι 6 B-52 ήταν αυτό που πέταξε μαζί με τα ελληνικά F-16.

Οι Ρώσοι απάντησαν χθες με την ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3,που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, στην Κριμαία. Κι έπεται συνέχεια.

Ο θρύλος B-52 που θα πετά μέχρι το 2044

Το κολοσσιαίο βομβαρδιστικό B-52 αποτελεί το  σήμα-κατατεθέν της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ. Πέταξε πριν από περίπου 60 χρόνια.

Θα συνεχίσει να πετάει,ως το 2044. Τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι τρομακτικά. Υπολογίζεται ότι από τους βομβαρδισμούς του έχουν σκοτωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν αυτό το αεροπλάνο ως φόβητρο. Πολύ συχνά, όταν θέλουν να στείλουν μήνυμα ισχύος απλά το στέλνουν να πετάξει στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Τα B-52 πετάνε με ταχύτητα 650 μίλια την ώρα σε ύψος ως και 50.000 πόδια. Το ωφέλιμο φορτίο του κολοσσιαίου βομβαρδιστικού περιλαμβάνει εκατοντάδες συμβατικές βόμβες και 32 πυρηνικούς πυραύλους Κρουζ.

Μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Η μάχη της Άγκυρας! Ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα κυνηγώντας δικαστικά την αντιπολίτευση
Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ. Τι ζητούν στρατιωτικοί με συγγενείς ΑμεΑ και οι Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων
Η Γερμανία εκτός στόχων στις αμυντικές της δαπάνες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα