ΑΜΥΝΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: "Έχουμε περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων"

Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό τους και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Παναγιωτόπουλος: Παραμένει ο συναγερμός για αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα

Διατηρούμαστε σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" για την αποτροπη παρανόμων εισόδων στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. "Είμαστε παρόντες στον αγώνα κατά του κορονοϊού".

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Διάψευση ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ για τα περί πτήσεων τουρκικών μαχητικών από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καβάλα την 25η Μαρτίου

ΑΜΥΝΑ

"Είναι εξωφρενικό ελληνικά ΜΜΜ να διακινούν σενάρια εισόδου τουρκικών μαχητικών σε βάθος σχεδόν 100 ναυτικών μιλίων εντός του Εθνικού Εναερίου Χώρου και μάλιστα πάνω από χερσαίο έδαφος" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μαχητικό F-16 της τουρκικής ΠΑ

Δυο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Παναγιά και Οινούσσες

Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια. Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Αεροσκάφος  F-16

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Χίο

Η παραβίαση του εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αυτή τη φορά τα τουρκικά f-16 πέταξαν πάνω από Χίο, Οινούσες και Παναγιά.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Μητσοτάκη-Παρλί με έμφαση στην αμυντική συνεργασία

Συνάντηση με θέμα την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλορένς Παρλί.

Ελληνική και τουρκική σημαία

Ελλάδα σε Τουρκία: "Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό"

"Είμαστε ένα κράτος που έχει μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, που πάντοτε όμως υπηρετεί το διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και τη σταθερότητα" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στον Τούρκο ομόλογό του.

Στιγμιότυπο από εκπαίδευση Εθνοφυλάκων, Αρχείο

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου: Μια παράλογη απαίτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος με άρθρο του στο News 24/7 απαντά με επιχειρήματα στις τουρκικές απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών. Το δίκαιου του ισχυρού σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο.

Η φρεγάτα Κουντουριώτης

Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Χάγη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, για το μεταναστευτικό και αν θα κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τον κατώτατο μισθό και την προστασία της Α΄ κατοικίας.

"Σε 8 μήνες οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV"

"Σε 8 μήνες οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV"

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα έχει αυτονομία πτήσης 10 ωρών και θα μπορεί να φέρει φορτίων 50 κιλών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (φωτογραφία αρχείου)

Oruc Reis: Ο διάλογος Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου. "Ψυχραιμία κύριε υπουργέ"

"Δοκίμαζαν τα αντανακλαστικά μας" τόνισε σε ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες του χειρισμού της εισόδου του Oruc Reis σε ελληνικά ύδατα

το Oruc Reis

Το Oruc Reis εξήλθε του ελληνικού FIR

Αποχώρησε από το ελληνικό FIR το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Οruc Reis όπως ενημέρωσε σχετικά το ΓΕΕΘΑ. Παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Τι είχε προηγηθεί.