ΑΜΥΝΑ

Φωτογραφία αρχείου

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο F.I.R Αθηνών

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι τουρκικές παραβιάσεις έφτασαν τις 47. Δύο ζεύγη F-16, ένα ζεύγος F-4 και δύο κατασκοπευτικά CN-235 πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ελικόπτερα (Φωτό αρχείου)

Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα και αναχαιτίστηκαν

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να πετάξουν στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό. Οι Τούρκοι αναχαιτίστηκαν 6 μίλια πριν φθάσουν στην περιοχή από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί φέρνουν και Global Hawk στη Λάρισα

Αυτά τα μην επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ ,τεράστια σε μέγεθος, φέρουν διαθέτουν κάμερες,αισθητήρες υπερύθρων και αντίμετρα για την προστασία του. Έχει μήκος 13,4 μέτρα και εκπέτασμα πτερύγων 35,4 μέτρα.

Πυραυλικό σύστημα S-400 - Φωτογραφία αρχείου

ΗΠΑ: Πρόταση για αναθεώρηση των σχέσεων με την Τουρκία εξαιτίας των S-400

"Απάντηση στην αγορά από την Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400", η ανάλυση του κέντρου μελετών Center for Αmerican Progress που προτείνει την αναθεώρηση των σχέσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με την Άγκυρα.

Διατάχθηκε εκτάκτως άσκηση Πυρπολητής - Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις

Διατάχθηκε εκτάκτως άσκηση Πυρπολητής - Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΑΜΥΝΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής. Η εντολή δόθηκε αιφνιδιαστικά και αποτελεί μια προσπάθεια ρεαλιστικής απεικόνισης για τις αντιδράσεις των ΕΔ σ΄ οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει.

Εντοπίστηκαν οι Τούρκοι με τη σημαία στη "Σούδα" - Αλλοίωσαν και το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εντοπίστηκαν οι Τούρκοι με τη σημαία στη "Σούδα" - Αλλοίωσαν και το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΑΜΥΝΑ

Δεύτερο “ατόπημα” της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, μέσα σε λίγους μήνες - Η Τουρκία είχε αλλοιώσει σε επίσημο χάρτη του ΝΑΤΟ την ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας - Με παρέμβαση Αποστολάκη έχουν εντοπιστεί οι υπαίτιοι για τη δημοσίευση της φωτογραφίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου

"Αυτό είναι το όραμά μου για τις Ένοπλες Δυνάμεις": Το κείμενο του Α/ΓΕΕΘΑ προς τους στρατιωτικούς

ΑΜΥΝΑ

Ο Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται, αναλύει το όραμά του, λέει πως σκέφτεται να υλοποιήσει και δίνει κατευθυντήριες οδηγίες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ερντογάν χαιρετά το πλήθος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλία του στην Τουρκία

Ερντογάν: Η αγορά των S-400 δεν αφορά το ΝΑΤΟ, ούτε την ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος ,παρά τις προειδοποιήσεις του Πενταγώνου, επαναλαμβάνει την δεδομένη για την Τουρκία αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας, λέγοντας παράλληλα πως δεν θα κάνει πίσω στο πρόγραμμα απόκτησης και του F-35.

Ένοπλες δυνάμεις

"Στοπ" στην αυθαιρεσία στο στρατό και ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους στο ν/σ του ΥΠΕΘΑ

ΑΜΥΝΑ

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την προστασία στελεχών από αυθαιρεσίες και τους ανυπότακτους, που έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι και τις 18 Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν για Γαλάζια Πατρίδα: Οι Έλληνες τρόμαξαν, αλλά δεν στρεφόταν εναντίον τους

"Η άσκηση δεν στρεφόταν εναντίον της Ελλάδας" διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει την στρατιωτική ισχύ της χώρας του λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαστε πάντα έτοιμοι, δεν φοβόμαστε".

Πλοία του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο Blackhawk

Γαλάζια πατρίδα: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας - Σε εγρήγορση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Επίδειξη ισχύος προς Ελλάδα και Κύπρο και μια υπενθύμιση στο “διεθνή παράγοντα” επιδιώκει η Τουρκία με την μεγάλη αεροναυτική άσκηση - Ωστόσο υπάρχει από την άλλη πλευρά και η "Γαλάζια ασπίδα" που είναι πάντα υπολογίσιμη.

Φωτό αρχείου

Η ελληνική αεροπορία θα αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου στη Βόρεια Μακεδονία

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιοργάνωση της άμυνας της γείτονος επιθυμεί η Αθήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, αλλά και την ομόλογό του στα Σκόπια.

Οι Τούρκοι έκαναν τη "Γαλάζια Πατρίδα" γραμματόσημο

Οι Τούρκοι έκαναν τη "Γαλάζια Πατρίδα" γραμματόσημο

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί μόνο οι περιοχές που θα κινηθούν τουρκικά υποβρύχια, με το σενάριο το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης να εξελιχθεί σε χερσαίο τουρκικό έδαφος, να φαίνεται ως το πιο πιθανό.