ΑΜΥΝΑ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Μητσοτάκη-Παρλί με έμφαση στην αμυντική συνεργασία

Συνάντηση με θέμα την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλορένς Παρλί.

Ελληνική και τουρκική σημαία

Ελλάδα σε Τουρκία: "Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό"

"Είμαστε ένα κράτος που έχει μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, που πάντοτε όμως υπηρετεί το διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και τη σταθερότητα" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στον Τούρκο ομόλογό του.

Στιγμιότυπο από εκπαίδευση Εθνοφυλάκων, Αρχείο

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου: Μια παράλογη απαίτηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος με άρθρο του στο News 24/7 απαντά με επιχειρήματα στις τουρκικές απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών. Το δίκαιου του ισχυρού σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο.

Η φρεγάτα Κουντουριώτης

Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Χάγη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, για το μεταναστευτικό και αν θα κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τον κατώτατο μισθό και την προστασία της Α΄ κατοικίας.

"Σε 8 μήνες οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV"

"Σε 8 μήνες οι δοκιμές του πρώτου ελληνικού UAV"

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα έχει αυτονομία πτήσης 10 ωρών και θα μπορεί να φέρει φορτίων 50 κιλών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (φωτογραφία αρχείου)

Oruc Reis: Ο διάλογος Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου. "Ψυχραιμία κύριε υπουργέ"

"Δοκίμαζαν τα αντανακλαστικά μας" τόνισε σε ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες του χειρισμού της εισόδου του Oruc Reis σε ελληνικά ύδατα

το Oruc Reis

Το Oruc Reis εξήλθε του ελληνικού FIR

Αποχώρησε από το ελληνικό FIR το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Οruc Reis όπως ενημέρωσε σχετικά το ΓΕΕΘΑ. Παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Τι είχε προηγηθεί.

Oruc Reis

Γιατί μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis - Τι επιδιώκει η Τουρκία

Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε το “ξεστράτισμα” του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ORUC REIS από την περιοχή όπου είχε δηλωθεί με NAVTEX ότι θα κάνει έρευνες και την είσοδο του σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Η χώρα πληγώνεται από μία ποδοσφαιρική, επιχειρηματική και προσωπική βεντέτα

Υπέρ του πρωτοκόλλου τάσσονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κινήματος Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί με "παρών". Με ενδιαφέρον αναμένονται αναφορές στην υπόθεση ΠΑΟΚ- Ξάνθη και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο