Κώδικας Ντα Βίντσι

default image

Ένα κωδικοποιημένο χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία σε δημόσια βιβλιοθήκη στη Ναντ της Γαλλίας

Ένα κωδικοποιημένο χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία σε δημόσια βιβλιοθήκη στη Ναντ της Γαλλίας.

Το χειρόγραφο ήρθε στο φως όταν ένας δημοσιογράφος βρήκε τυχαία μια αναφορά για αυτό στη βιογραφία του Ντα Βίντσι.

Μάλιστα το εν λόγω χειρόγραφο ήταν ανάμεσα στα 5.000 που δωρίστηκαν στο συλλέκτη Πιερ Αντουάν Λαμπουσέ το 1872.

Το κείμενο είναι γραμμένο από τα δεξιά στα αριστερά, κλασικό παράδειγμα “καθρέφτη”, μια μέθοδο που ο κορυφαίος καλλιτέχνης της Αναγέννησης χρησιμοποιούσε πολύ συχνά και τώρα μένει να αποκρυπτογραφηθεί το περιεχόμενό του για μάθουμε σε τι αναφέρεται.

“Πιθανόν να είναι γραμμένο στα Ιταλικά του 15ου αιώνα αλλά και ίσως και σε άλλες γλώσσες” ανέφερε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.

Το εν λόγω κομμάτι  χαρτιού με τα καφέ ορνιθοσκαλίσματα είναι το δεύτερο σπάνιο στοιχείο που έρχεται στο φως από τη συλλογή του Λαμπουσέ. Ανήκε δηλαδή στην ίδια συλλογή στην οποία μόλις πριν δύο χρόνια βρέθηκε η παρτιτούρα του Βόλφγκαν Αμαντέους Μότσαρτ την οποία οι ειδικοί έβλεπαν για πρώτη φορά.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) ήταν ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Αναγέννησης: ζωγράφος, στοχαστής, επιστήμονας και εφευρέτης, έρχεται στο μυαλό των περισσότερων ως ο δημιουργός της περίφημης “Μόνα Λίζα”, που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, έργο που προσελκύει εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα