Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών στον Πειραιά

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να μη βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία στις 27 και 28 Δεκεμβρίου. Κινητοποιήσεις από το νέο έτος

Μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για δεσμευτικές κινητοποιήσεις από 1 Ιανουαρίου 2012, αναστέλλεται η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών Πειραιά για την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά είχαν αποφασίσει να βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία 27 και 28 Δεκεμβρίου.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους ανέφεραν: "Στη Γενική μας Συνέλευση (28/12) θα αποφασίσουμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η αναλγησία και η ανευθυνότητα του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, ο οποίος ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση του ποσοστού μας κέρδους, που σημειωτέον είναι το μικρότερο στην Ευρώπη, μας οδηγούν σε απόγνωση. Ο ίδιος ο Υπουργός έχει οδηγήσει και οδηγεί με τις ενέργειές του χιλιάδες φαρμακεία στο κλείσιμο, αφού επιτρέπει την οικονομική ασφυξία από τις τράπεζες, τη βιομηχανία και το χονδρεμπόριο.

Ο κος Υπουργός, ασυνεπής ακόμη και για την εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία, φέρει ακέραια την ευθύνη για την εξαφάνιση από σήμερα της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και συμπαράσταση των Ελλήνων ασφαλισμένων και ζητάμε τη συγγνώμη τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά στις 27 και 28/12

SHARE:

24Media Network