Απαγόρευση απόπλου σε 4 πλοία

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ    (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά πλοίων. Τέσσερα σκάφη ανοικτού τύπου ακινητοποιήθηκαν στην Κέρκυρα

Εντολή απαγόρευσης απόπλου, λόγω προβλημάτων στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, δόθηκε σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο, για τέσσερα πλοία στην Κέρκυρα , δύο από τα οποία εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου, "Ελένη" και "Αγία Ειρήνη", τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, το πλοιάριο "Αλέξανδρος Κ2" το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των Διαποντίων Νήσων καθώς και το πλοίο "Αγία Τριάδα" το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες επιβεβαιώνει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ,τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία, λάμβαναν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από νηογνώμονα Ρωσικών συμφερόντων.

Στο τελευταίο πιστοποιητικό που έλαβαν, το Υπουργείο εντόπισε "παρατυπίες" με αποτέλεσμα να θέσει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ως μη ισχύοντα και να προχωρήσει στην εντολή προς το Λιμεναρχείο, να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια που εκτελούσαν.

Το "πρόβλημα" δημιουργήθηκε όταν πριν από καιρό, έκλεισε η Ελληνική εταιρία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας με αποτέλεσμα τα πλοία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να στραφούν σε άλλες εταιρίες εκτός συνόρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, που επιβεβαιώνονται από το Λιμεναρχείο, τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία είχαν στραφεί σε Ρώσικο νηογνώμονα ενώ τα υπόλοιπα πλοία λαμβάνουν πιστοποιητικά από Ιταλική εταιρία.

Αξίζει να αναφερθεί πως η διαδικασία έκδοσης νέου πιστοποιητικού χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη, χρονοβόρα και οικονομικά "ασύμφορη".

SHARE:

24Media Network