Φυλάκιση και πρόστιμα για το ελεύθερο κάμπινγκ

Φυλάκιση και πρόστιμα για το ελεύθερο κάμπινγκ

Με πρόστιμο ύψους περίπου 150 ευρώ, αλλά και τρίμηνη ποινή φυλάκισης θα τιμωρούνται οι φυσιολάτρεις εκδρομείς. Απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ για την προστασία των ακτών

Τρεις μήνες φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα περιμένουν τους κατασκηνωτές που επιλέγουν να στήσουν τη σκηνή τους σε σημεία εκτός οργανωμένου κάμπινγκ, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Στόχος δεν είναι φυσικά άλλος, από την πλήρη προστασία της φυσικής ομορφιάς των παραλιών.

Το υπουργείο προειδοποιεί ότι οι παραβάτες, θα επιβαρυνθούν με χρηματικό πρόστιμο ή φυλάκιση τρεις μήνες με δυνατότητα αναστολής ή ακόμα και με τα δύο.

Μάλιστα, επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄άτομο.

"Η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να επιτευχθεί αφού προηγουμένως τα συναρμόδια υπουργεία διαμορφώσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση, παράλληλα όμως να την προστατεύει και να την αναδεικνύει", αναφέρει επίσης ο κ. Νικητιάδης.

SHARE:

24Media Network