Αποσύρεται η τροπολογία για το ασφαλιστικό στη ΔΕΗ. Χωρίς προβλήματα η ηλεκτροδότηση

Αποσύρεται η τροπολογία για το ασφαλιστικό στη ΔΕΗ. Χωρίς προβλήματα η ηλεκτροδότηση

Η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει κανονικά. Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Χωρίς προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ.

Το πρωί, απεργοί απέκλεισαν την είσοδο των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στον Άγιο Στέφανο με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, να υπάρξουν επιπτώσεις στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τροπολογία για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ που είχε κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή πρόκειται να αποσυρθεί ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που θα προχωρήσει κανονικά.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, ενώ για αύριο Τετάρτη μεσημέρι έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Υποστηρίζουν ότι, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικής και εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, το Δημόσιο θα διατηρήσει καταστατική μειοψηφία (34 % των μετοχών) στον ΑΔΜΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίας από τα μεσάνυχτα

SHARE:

24Media Network