Απροσδόκητη εξέλιξη σε δίκη για απόπειρα βιασμού 85χρονης: "Πριν γίνω βιαστής, με βίαζαν"

Απροσδόκητη εξέλιξη σε δίκη για απόπειρα βιασμού 85χρονης: "Πριν γίνω βιαστής, με βίαζαν"

Η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας βιασμού μίας 85χρονης από έναν νεαρό γείτονα της πήρε νέα τροπή, όταν ο κατηγορούμενος κατήγγειλε ότι στο παρελθόν είχε πέσει ο ίδιος θύμα βιασμού κατ' επανάληψη

Απροσδόκητη εξέλιξη είχε προ ημερών η εκδίκαση της υπόθεσης ενός νεαρού ημεδαπού, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 είχε προσπαθήσει να βιάσει και να ληστέψει μία ηλικιωμένη, με την οποία έμεναν σε γειτονικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία, στο κέντρο του Αγρινίου. 

Ο 24χρονος σήμερα κατηγορούμενος, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν έγκλειστος στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού, βρέθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λευκάδας, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, που είχαν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε άφησαν εμβρόντητους τους πάντες μέσα στην αίθουσα, καθώς υποστήριξε ότι ο ψυχικός του κόσμος έχει διαταραχθεί από την περίοδο που ήταν ανήλικος. Πιο συγκεκριμένα πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν σε ηλικία 13-14 ετών άρχισε να κάνει παρέα με έναν 34χρονο τότε άνδρα. Ο τελευταίος τον είχε οδηγήσει στο σπίτι συγγενικού του προσώπου, με την πρόφαση να ακούσουν μουσική και τον βίασε. Κάτι που όπως υποστήριξε, δεν έγινε μόνο μία φορά αλλά αρκετές ακόμα μέσα στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν.

Οι επανειλημμένοι βιασμοί στην ευαίσθητη αυτή ηλικία τονίστηκαν τόσο από τη μητέρα του κατηγορούμενου όσο και από τον ψυχολόγο που τον παρακολουθεί, ο οποίος υποστήριξε ότι ο 24χρονος πάσχει από διπολική διαταραχή.

Η καταγγελία του νεαρού δεν πέρασε απαρατήρητη από τις αρχές, οι οποίες πρόκειται να διερευνήσουν κατά πόσο είναι βάσιμη. Τα πρακτικά της δίκης θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ο οποίος θα καλέσει στη συνέχεια τον 44χρονο σήμερα άνδρα, που υποδείχτηκε ως βιαστής από τον 24χρονο, για ανωμοτί κατάθεση.  

Όσον αφορά την υπόθεση απόπειρας βιασμού της 85χρονης, ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων, ποινή που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση ενώ αθωώθηκε για την απόπειρα ληστείας της ηλικιωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφυλακίστηκε από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και θα τεθεί υπό αυστηρή ψυχιατρική παρακολούθηση.

(Πληροφορίες από εφημερίδα "Γεγονός Αιτωλίας & Ακαρνανίας")

SHARE:

24Media Network