Αποκαταστάθηκε η ζημιά στον Μόρνο

?????????? ???9 ???11, ???? ???? h???????? (EUROKINISSI // ???TU)
?????????? ???9 ???11, ???? ???? h???????? (EUROKINISSI // ???TU) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε στο κανάλι μεταφοράς νερού από τον Μόρνο και - ταυτόχρονα - άρχισε εκ νέου η μεταφορά νερού από τον ταμιευτήρα προς τις μονάδες επεξεργασίας νερού (διυλιστήρια) της ΕΥΔΑΠ.

Το προσωρινό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι ημέρες και δίνει άμεση λύση στη μεταφορά νερού από τον Μόρνο, περιλαμβάνει έναν μεταλλικό αγωγό μεγάλης διατομής (Φ2000), που εκτείνεται σε συνολικό μήκος 150 μέτρων.

Ταυτόχρονα, άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση - στο ίδιο σημείο - ενός ακόμα αγωγού (δίδυμος), με τη λειτουργία του οποίου θα εξασφαλισθεί η μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου για την τροφοδότηση της Πρωτεύουσας, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως την περασμένη Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στη θέση Σαράντι του νομού Βοιωτίας, εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).

Μετά τη ζημιά, ετέθη σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας και συνεχίσθηκε χωρίς προβλήματα η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρήγμα στο φράγμα του Μόρνου

SHARE:

24Media Network