Αρουραιόπληκτη η Π.Ε. Λάρισας

Αρουραιόπληκτη η Π.Ε. Λάρισας

Σε απόγνωση οι αγρότες της περιοχής από την επιδρομή τρωκτικών. Η Περιφερειακή Ενότητα θα καλύψει τη δαπάνη για τα αρουραιοκτόνα μόνο αν εξασφαλιστεί πίστωση από το υπουργείο

"Απόβαση" σε διάφορες περιοχές της Λάρισας έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα αρουραίοι, προκαλώντας ουκ ολίγες ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες.

Με το πρόβλημα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου αποφάσισε να κηρύξει την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αρουραιόπληκτη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Πάντως, όπως επισημαίνεται, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. θα καλύψει τις δαπάνες προμήθειας κατάλληλων αρουραιοκτόνων μόνο αν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πιστώσεις.

Για την καταπολέμηση του προβλήματα, ζητείται και η συνδρομή των δήμων και των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι καλούνται να συγκροτήσουν ειδικά συνεργεία για τον έγκαιρο εντοπισμό των τρωκτικών ενώ η εφαρμογή των φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί από συνεργεία των δήμων, σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network