Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον "πυρηνάρχη" Νίκαιας της Χρυσής Αυγής

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Εισαγγελική παραγγελία για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γ.Πατέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική παραγγελία αφορά το χρονικό διάστημα τριών ημερών πριν από τη δολοφονία

Εισαγγελική παραγγελία για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλη δόθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Έθνος, η άρση αφορά χρονικό διάστημα τριών ημερών πριν από τη δολοφονία.

Ωστόσο δεν έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου για άλλα πρόσωπα, όπως για τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη και απολογήθηκε στην ανακρίτρια για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης εντοπίστηκε πτυσσόμενο γκλομπ.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι τα χέρια των αστυνομικών είναι δεμένα όσον αφορά πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή με τον δράστη, καθώς η αρχική παραγγελία της ανακρίτριας αφορούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις του καθ'ομολογία δολοφόνου Γ.Ρουπακιά για χρονικό διάστημα μίας μόνο ώρας πριν από την δολοφονία.

Ο πιθανός συσχετισμός δράστη και προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, καθώς των σημείων και του σκοπού συνάντησης, ενδέχεται να οδηγήσει στην στοιχειοθέτηση οργανωμένης εγκληματικής δράσης δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», όπως διερευνάται ήδη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Την προκαταρκτική εξέταση για τις 32 δικογραφίες που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

SHARE:

24Media Network