2020 ΝΒΑ All-Star Weekend: Μυθικός Ντέρικ Τζόουνς σε μυθικό Dunk Contest

2020 ΝΒΑ All-Star Weekend: Μυθικός Ντέρικ Τζόουνς σε μυθικό Dunk Contest
AP

Σε έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς καρφωμάτων στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Ντέρικ Τζόουνς νίκησε τον Άαρον Γκόρντον μετά από δύο παρατάσεις και απίθανες συγκινήσεις.

Οι διαγωνισμοί καρφωμάτων στο NBA δεν έχουν πλέον πρωτοτυπία. Σπάνια βλέπουμε ενδιαφέροντα καρφώματα, αυτό που έγινε όμως στο Dunk Contest του Σικάγο ήταν βγαλμένο από τα μπασκετικά μας όνειρα. Όπως γράφει το Sport24.gr, ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ κι ο Άαρον Γκόρντον έδωσαν μια καταπληκτική μονομαχία, με τον περιφερειακό των Μαϊάμι Χιτ να κερδίζει ανήμερα των 23ων γενεθλίων του τον τίτλο μετά από δύο παρατάσεις και τον φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ να χάνει για τρίτη φορά σε ισάριθμες συμμετοχές στην καριέρα του, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία του προσπάθεια πέρασε έστω και με τεράστια δυσκολία πάνω από τον γίγαντα των Μπόστον Σέλτικς, Τάκο Φολ.

Πρώτος ξεκίνησε τη διαδικασία ο Ντουάιτ Χάουαρντ των Λέικερς με μια περιστροφή που του έδωσε 41 πόντους, δεύτερος ήταν ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ των Χιτ που πέρασε πάνω από τον συμπαίκτη του, Μπαμ Αντεμπάγιο, για να συγκεντρώσει 46 πόντους, τρίτος ήταν ο Πατ Κόνατον των Μπακς που πέρασε πάνω από τον Κρίστιαν Γέλιτς των Μιλγουόκι Μπρούερς για να μαζέψει 45 πόντους και τέταρτος ο Άαρον Γκόρντον που με μια αεροπλανική προσπάθεια ανέβηκε στο πρώτο 50άρι της βραδιάς.

Στη δεύτερη προσπάθειά του ο Χάουαρντ φόρεσε ξανά τη μπέρτα του Superman, όπως παλιά, έμεινε όμως χαμηλά στο σύνολο και με 90 πόντους δεν προκρίθηκε στον τελικό. Ο Πατ Κόνατον ζήτησε τη βοήθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πέρασε από πάνω του και κάρφωσε έστω και με την τρίτη προσπάθεια αφού πρώτα χτύπησε τη μπάλα στο ταμπλό! Πήρε καθαρό 50άρι και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ντέρικ Τζόουνς απάντησε με ένα καταπληκτικό και πολύ σύνθετο κάρφωμα για το 50άρι που τον έστειλε στον τελικό, εκεί που συνάντησε τον Άαρον Γκόρντον ο οποίος έβγαλε με την πρώτη και το δεύτερο κάρφωμά του για το 50άρι που απέκλεισε τον Κόνατον. 

Στην πρώτη του προσπάθεια στον τελικό ο Ντέρικ Τζόουνς πέρασε πάνω από δύο άτομα και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του πριν την καρφώσει με άνεση, ενώ πάνω από άνθρωπο πέρασε και ο Άαρον Γκόρντον χωρίς πάντως να έχει πρωτοτυπία η προσπάθειά του που ήταν ομολογουμένως δύσκολη. Στην τελευταία του προσπάθεια ο Ντέρικ Τζόουνς έκανε κάτι που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί, ίσως ένα από τα κορυφαία καρφώματα όλων των εποχών, με τον Γκόρντον να τον παραδέχεται, να βγάζει με την τρίτη προσπάθεια το δικό του ασύλληπτο κάρφωμα και να παίρνει κι αυτός το 50άρι που οδήγησε στην… παράταση.

Κι εκεί ο Τζόουνς έβγαλε την προσπάθειά του με την πρώτη, με αποτέλεσμα να πάρει το τέταρτο 50άρι του σε πέντε καρφώματα. Ο Γκόρντον έψαχνε κάτι δυνατό, το έκανε, πήρε ακόμη ένα πενηντάρι και οδήγησε τη διαδικασία στη δεύτερη παράταση. Ο Τζόουνς πήρε φόρα και τελείωσε τη φάση με ανεμόμυλο αφού πάτησε ελάχιστα μπροστά από τη γραμμή των βολών, για να πάρει 48 πόντους που έδιναν το momentum στον Γκόρντον. Ο παίκτης των Μάτζικ ζήτησε από τον Τάκο Φολ (!!!) να μπει στο παρκέ, έστω και δύσκολα πέρασε από πάνω του, αλλά βαθμολογήθηκε με 47 πόντους για να χάσει στις λεπτομέρειες για δεύτερη φορά σε τρεις διαγωνισμούς στην καριέρα του.

Δείτε εδώ τι έγινε στον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων

Δείτε εδώ τι έγινε στον διαγωνισμό τριπόντων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα