ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Επιστροφή στις νίκες με “καυτό” Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Επιστροφή στις νίκες με “καυτό” Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να καθαρίζει με δύο τέρματα από το πρώτο ημίχρονο.

H ΑΕΚ φρόντισε να καθαρίσει την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης από το πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Ελαφράς Ταξιαρχίας με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει και τα δύο τέρματά της ομάδας του.

Έτσι η Ένωση επέστρεψε στις νίκες, μετά από δύο σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και ήττα στο Κύπελλο. Επομένως, όπως αναφέρει το Sport24, ανέβηκε στους 48 πόντους προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ και πιάνοντας τον Άρη. Από την άλλη, ο Απόλλων παρέμεινε στους 25 πόντους και την 10η θέση.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε ενέργεια στο πρώτο μέρος παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε διαχείριση δυνάμεων, προφύλαξε το προβάδισμά της, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση και να “ενοχλεί” τον Αθανασιάδη μόνο προς το τέλος του αγώνα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Η ΑΕΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-2-3-1 και τους Νταντσένκο και Αλμπάνη να βρίσκονται στο βασικό σχήμα. Από την άλλη, ο Απόλλων προχώρησε σε μερικό rotation λόγω τραυματισμών, αλλά και του επόμενου παιχνιδιού κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από την πρώτη στιγμή. Μόλις στο 2ο λεπτό, η ΑΕΚ έγινε απειλητική. ο Αλμπάνης γύρισε από τα δεξιά της περιοχής, αλλά ο Ντομίνγκες έβαλε το πόδι του και έδιωξε.

Το 1-0 από τους γηπεδούχους έγινε στο 7ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε ντρίμπλα ξαπλώνοντας στο έδαφος δύο παίκτες του Απόλλωνα, γύρισε στον Ανσαριφάρντ που με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για ενδεχόμενο οφσάιντ, αλλά ήταν καθαρό.

“ΧΤΥΠΗΣΕ” ΞΑΝΑ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει καλό πρόσωπο. Έβγαλε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και επιδίωκε συνεχώς να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βέρχουλστ. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Αλμπάνης που προκαλούσε προβλήματα από τα αριστερά.

Στο 25ο λεπτό η Ένωση έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Νταντσένκο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα του Απόλλωνα έδιωξε σε πρώτη φάση, ο Αλμπάνης έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 2-0.

Στο 34′ η ΑΕΚ είχε ακόμη μία καλή στιγμή με πλασέ του Μάνταλου που απέκρουσε ο Βέρχουλστ. Ο Απόλλων δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, ενώ το πρέσινγκ του “έσπαγε” σχετικά εύκολα από τους γηπεδούχους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ παρατήρησε αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές του και είχε παράπονα από τους παίκτες του. Ο Απόλλων, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Στο 58ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία. Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Σάκχοφ μέσα στην περιοχή, ο οποίος με κεφαλιά αστόχησε.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, αλλά χωρίς να βγάζει την ενέργεια του πρώτου μέρους. Ο Απόλλων από την άλλη είναι καλύτερος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα