ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Όρθιος στην OPAP Arena ο Δικέφαλος, έμεινε πρώτος με χρυσό γκολ του Οζντόεφ

Διαβάζεται σε 4'
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στην OPAP Arena με γκολ του Οζντόεφ στο 89′. Η Ένωση πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, αλλά οι ασπρόμαυροι μείωσαν με τον Μπάμπα και με τον Ρώσο μέσο πήραν έναν τεράστιο βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στην OPAP Arena, καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με την ΑΕΚ 2-2. Η Ένωση προηγήθηκε με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, αλλά ο Μπάμπα και ο Οζντόεφ στο 89′ κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα και να μείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όπως γράφει το SPORT24, οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 30ο λεπτό με τον Γκατσίνοβιτς. Μετά από μια ωραία ανάπτυξη με τους Γκαρσία και Πινέδα, ο Μεξικανός έστρωσε στον Σέρβο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση πέτυχε και δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Άμραμπατ με μια ωραία συρτή εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι και σκόραρε.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 62ο λεπτό με τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Ένωσης ο Κωνσταντέλιας έστρωσε στον Γκανέζο κι αυτός με ωραίο τελείωμα μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η φάση του γκολ στο 89′ ξεκίνησε από στατική φάση. Ο Μπάμπα γέμισε από τα αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε μια κεφαλιά πάσα και ο Οζντόεφ όντας πεσμένος στο χορτάρι την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το 2-2 οι δύο ομάδες είχαν μια ευκαιρία για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Αρχικά στο 90+4′ ο Οζντόεφ με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη, ενώ στο 90+8′ ο Γιόνσον έπιασε ένα υπέροχο σουτ από τη γωνία της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε μια έκπληξη και αυτή είχε να κάνει με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος ξεκίνησε βασικός άλλα έπαιξε στο πλάι του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή, με τους Ελίασον και Άμραμπατ να παίζουν στις δύο πτέρυγες. Στον άξονα βρισκόταν ο Πινέδα στο “οκτώ” με τον Σιμάνσκι στο έξι.

Ο Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεσή του τον Τάισον, λόγω ίωσης και παρέταξε την ομάδα με τριάδα πίσω από τον φορ. Τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Μουργκ.

Ο Γκατσίνοβιτς την έβαλε σε θέση ισχύος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν προσεκτικά στο ματς, προφυλλάσοντας τα μετόπισθεν. Η Ένωση είχε την πρώτη τελική με την κεφαλιά του Ελίασον μετά από γέμισμα του Σιμάνσκι, αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Ο Λιβάι Γκαρσία παραπονέθηκε για ενοχλήσεις από το δέκατο λεπτό και συνέχισε μέχρι το ημίχρονο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γκατσίνοβιτς από τα μισά του πρώτου μέρους. Η Ένωση βρήκε το γκολ με τον Γκατσίνοβιτς στο 30ο λεπτό και άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή για να απαντήσει στο 35ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κετζιόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ το έσωσε στο φινάλε με τον Οζντόεφ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ βρήκε το γκολ στην πρώτη της τελική με την έξπυνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ, που αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για δεύτερη φορά με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 58′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Κετζιόρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Τέσσερα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με το ωραίο τελείωμα του Μπάμπα μέσα από την περιοχή που νίκησε τον Αθανασιάδη.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν ένα ακόμα γκολ για να αλλάξουν την έκβαση του ματς, αλλά υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκάρισματα προς το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον βαθμό στο τέλος χάρη στο γκολ του Οζντόεφ στο 89′.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Άμραμπατ, Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τόμας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα