Against all G-odds: Ένα ντοκιμαντέρ για τον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896

Against all G-odds: Ένα ντοκιμαντέρ για τον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896
Against all G-odds

Το ντοκιμαντέρ "Against all G-Odds" του Πάνου Βλάχου διερευνά σε βάθος την ιστορία του Σπύρου Λούη και του πρώτου Μαραθώνιου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Αθήνα,1896. Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σπύρος Λούης, ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, στέφεται νικητής στον πρώτο μαραθώνιο αγώνα στην ιστορία. Το ντοκιμαντέρ “Against all G-odds” ακολουθεί την προσπάθεια του Πάνου Βλάχου να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στο σπουδαιότερο κατόρθωμα της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας και να ρίξει φως στον πιο αμφιλεγόμενο μαραθώνιο μέχρι σήμερα.

Αποκλειστικές συνεντεύξεις με σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού όπως ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μαραθωνίου Δρόμου Πάκο Μποράο, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρώην Υφυποργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος, ο υπερμαραθωνοδρόμος Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο υπερμαραθωνοδρόμος Τάκης Σκουλής, αναλύουν τα όσα έγιναν στον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Με ευθύτητα και χιούμορ, με κριτική ματιά αλλά και σεβασμό στον αθλητισμό, ο Πάνος Βλάχος γίνεται πειραματόζωο προσομοιώνοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο τον αγώνα με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια και τα αποτελέσματά είναι εντυπωσιακά. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Σκηνοθεσία : Πάνος Βλάχος

Παραγωγή : Production house, Αλέξης Καπλάνης, Πάνος Μανωλίτσης

Μουσική: Κώστας Χρηστίδης

Δημοσιογραφική έρευνα: Αποστόλης Λάμπος, Αναστασία Μουμτζάκη, Γιάννης Γεωργιουδάκης

Φωτογραφίες από την προσομοίωση του πρώτου Μαραθωνίου με τον Πάνο Βλάχο σε ρόλο “πειραματόζωου”:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα