Αγώνας – “φάντασμα”: Το ντέρμπι της Κορέας που δεν είδε κανείς

Αγώνας – “φάντασμα”:  Το ντέρμπι της Κορέας που δεν είδε κανείς
Οι Νοτιοκορεάτες στην επιστροφή τους AP

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συγκρούστηκαν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 σ' έναν αγώνα που πέρασε στην ιστορία αν και τον είδαν ελάχιστοι!

Ποια ήταν, άραγε, τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών της Νοτίου Κορέας μετά τον αγώνα με τη Βόρειο Κορέα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Οπως ήταν λογικό, το τελικό αποτέλεσμα (0-0) πέρασε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα καθώς το ματς διεξήχθη κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Χωρίς θεατές, χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, ουσιαστικά ένας αγώνας-φαντάσματα σε μία χώρα-φάντασμα όπως είναι η Βόρεια Κορέα της εποχής.

Εν αρχή, οι εντυπώσεις του αντιπροέδρου της Νοτίου Κορέας, Σόι Γιανγκ: “Ηταν κάτι σαν πόλεμος. Οι Βορειοκορεάτες ούτε καν μας κοιτούσαν στα μάτια όταν μάς μιλούσαν”.

Ο αρχηγός της ομάδας Σον Χεούνγκ ήταν πιο παραστατικός: “Ηταν πολύ άγριο το ματς και νομίζω ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμά μας είναι ότι επιστρέψαμε χωρίς να έχουμε τραυματιστεί. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ επιθετικοί και έβριζαν συνέχεια”.

Ενας από τους ελάχιστους θεατές ήταν ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν θεατές στο γήπεδο.

Οπως επίσης, δεν υπήρχαν ξένοι δημοσιογράφοι και γενικότερα συνθήκες “κανονικού” ματς.

Ολα αυτά μόλις…66 χρόνια από το τέλος του πολέμου της Κορέας που χώρισε τη χερσόνησο στα δύο γνωστά, σήμερα, κράτη.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version