Άρης: Πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον Αστέρα

Άρης: Πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον Αστέρα
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) Eurokinissi Sports

Ο Αρης βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με 2-1 και να πραγματοποιήσει βαθμολογικό άλμα.

Tα εύκολα δύσκολα έκανε ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Αστέρα για τη 10η αγωνιστική της Super League 1. Οι “κίτρινοι” εμφανίστηκαν διπρόσωποι κόντρα στους Αρκάδες, αφού παρότι προηγήθηκαν 2-0 με εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο παρουσίασε προβληματική εικόνα και κινδύνεψε να μην πάρει το “τρίποντο”.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις τις αναμέτρησης ο Φαμπιάν Έμαν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή βρήκε την μπάλα με το χέρι έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή του αγώνα, Αλέξανδρο Κατσικογιάννη να τον αποβάλλει αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, καθώς αρχικά είχε δείξει κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο 19χρονος Απόστολος Τσιλιγγίρης που έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο με τους Θεσσαλονικείς.

ΤΟ 31% ΤΩΝ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΛΕΠΤΟ

Ο Άρης, όπως συνηθίζει στα περισσότερα παιχνίδια, μπήκε δυνατά και έψαξε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να μπει σε θέση οδηγού. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπράουν Ιντέγε βγήκε σε τετ α τετ με τον Νίκο Παπαδόπουλο, ύστερα από υπέροχη κάθετη του Νικολά Ντιγκινί, αλλά την τελευταία στιγμή ο Ματρικάρντι πρόλαβε τον Νιγηριανό επιθετικό πριν “εκτελέσει” τον συμπαίκτη του. Οι “κίτρινοι” συνέχισαν να πιέζουν και είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς τρία λεπτά αργότερα.

Ο Χαβιέρ Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λούκας Σάσα με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τέρμα ήταν το πέμπτο που σημειώνει η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ στο πρώτο 10λεπτο των αναμετρήσεων, αφού είχαν προηγηθεί εκείνα των Μπρούνο Γκάμα (με Ξάνθη), Νικολά Ντιγκινί (με Ολυμπιακό), Μπράουν Ιντέγε (με ΠΑΟΚ) και Φραν Βέλεθ (με ΑΕΛ). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν για δεύτερο γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Γιάννης Φετφατζίδης και Μπρούνο Γκάμα αστόχησαν από καλή θέση, ενώ στο 26ο λεπτό ο Παπαδόπουλος με μία τρομερή ενστικτώδη απόκρουση αρνήθηκε το γκολ σε προβολή του Ντιγκινί.

2. ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΗΣ

Ο Μπόρχα Χιμένεθ, βλέποντας τον Αστέρα να αδυνατεί να δημιουργήσει έστω μία καλή στιγμή μπροστά απ’ τα καρέ του Φαμπιάν Έμαν, προχώρησε σε μία γρήγορη αλλαγή. Ο Ματρικάρντι, που είχε δεχθεί και κίτρινη κάρτα, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Μπόρχα Φερνάντεθ να παίρνει τη θέση του. Μάλιστα, η είσοδος του Φερνάντεθ είχε ως αποτέλεσμα ο Βαλιέντε να μετατοπιστεί στα στόπερ, ως παρτενέρ του Σουάρεθ. Ωστόσο, ο Άρης κατάφερε στο 34ο λεπτό να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Ο Λίντσλεϊ Ρόουζ έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, απέφυγε με υπέροχο τρόπο τους αντιπάλους του και έδωσε στον Ντιγκινί, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ νίκησε το Παπαδόπουλο για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος και βάσει εικόνας άξιζαν τα δύο γκολ απέναντι σε έναν Αστέρα που δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στις αναμετρήσεις με Λαμία και Παναιτωλικό που πήρε θετικά αποτελέσματα.

3. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ… 2-1 ΚΑΙ GAME ON

Μετά το 35ο λεπτό, ο Αστέρας ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα, στην πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι ευτύχησε να σκοράρει με τον Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την όμορφη σέντρα του… συνεπώνυμου Μαρκ και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έμαν, μειώνοντας σε 2-1. Το γκολ του Ισπανού επιθετικού έδωσε επιθετική ώθηση στους Αρκάδες, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να ισοφαρίσουν σε 2-2.

Στο 47′ ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε από δύσκολη θέση με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρόουζ έδιωξε πάνω στη γραμμή το δυνατό σουτ του Χουάν Μουνάφο.

4. ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΜΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ

Εν αντιθέσει με την εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ παρουσίασαν μία προβληματική εικόνα στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να δώσουν χώρο και αυτοπεποίθηση στον Αστέρα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη, ειδικά στη μεσαία γραμμή, με συνέπεια να δέχεται διαρκώς επιθέσεις από την ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις, ο Φαμπιάν Έμαν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για χέρι έξω από τη μεγάλη περιοχή του, με τον Αλέξανδρο Κατσικογιάννη να συμβουλεύεται το VAR για την απόφασή του, αφού αρχικά του είχε δείξει την κίτρινη κάρτα. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο 19χρονος τερματοφύλακας, Απόστολος Τσιλιγγίρης, με τον κόσμο του Άρη να τον αποθεώνει και τον πιτσιρικά να κάνει μία πολύ καλή επέμβαση σε φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα