Μπακς – Νετς 115-108: Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε κι ο Λίλαρντ ήταν ηγέτης

Διαβάζεται σε 3'
Μπακς – Νετς 115-108: Ο Αντετοκούνμπο επέστρεψε κι ο Λίλαρντ ήταν ηγέτης
AP PHOTO/AARON GASH

Οι Μπακς δυσκολεύθηκαν απέναντι στους Νετς, στο δεύτερο μέρος του back-to-back, πήραν όμως την νίκη (115-108) με τους Ντέιμιαν Λίλαρντ – Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνουν τη δουλειά στην τέταρτη περίοδο.

Μία ημέρα μετά από το θρίλερ στη Βοστώνη, οι Μπακς γύρισαν στη βάση τους και τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/3) υποδέχθηκαν τους Νετς στο Fiserv Forum. Τους νίκησαν με 115-108, δεν εντυπωσίασαν, είχαν όμως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ξανά στη σύνθεσή τους και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ ασταμάτητο καθώς ο Κρις Μίντλετον ξεκουραζόταν ώστε να επιστρέψει ομαλά στη δράση.

Στο 45-25 ανέβηκε το Μιλγουόκι (28-7 εντός και 17-18 εκτός έδρας), που είδε τον κορυφαίο του παίκτη να έχει μία χλιαρή βραδιά και να χρειάζεται χρόνο για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. Το μάζεψε όταν έπρεπε και μετατράπηκε σε οδοστρωτήρα με εκπληκτικά τελευταία λεπτά.

Ένα εντυπωσιακό διάστημα των Λίλαρντ (εξαιρετική εμφάνιση και στο κομμάτι της δημιουργίας και στην άμυνα πάνω στη μπάλα), Γκριν, Λόπεζ στη δεύτερη περίοδο βοήθησε τους Μπακς να χτίσουν μία καλή διαφορά, την οποία έχασαν στην τέταρτη για να ιδρώσουν μέχρι να νικήσουν. Με Greek Freak και με Dame Time.

Στο 26-44 έπεσαν οι Νετς (16-19 εντός και 10-25 εκτός έδρας), που δεν έχουν κάτι να κυνηγήσουν και κάνουν απλώς υπομονή για να “βγει” η σεζόν. Ο Ντένις Σρούντερ πρωταγωνίστησε στην ένταση της αναμέτρησης με τον Greek Freak και τον Τζέι Κράουντερ, ο Μικάλ Μπρίτζες κι ο Καμ Τόμας ήταν μόνιμοι κίνδυνοι για την άμυνα των γηπεδούχων, στο τέλος όμως ο Κέβιν Όλι δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τους δύο υπερπαίκτες των γηπεδούχων και έφυγε με μία λογική ήττα.

Ο απολογισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπήκε εκπληκτικά στο ματς, με κατά μέτωπο επιθέσεις στον Νικ Κλάξτον, πήγε νωρίς στον πάγκο και γύρισε για να κλείσει την περίοδο. Από τα περίπου εννέα λεπτά που παίζει συνήθως στα πρώτα δωδεκάλεπτα περιορίστηκε στα 6:06, είχε άλλα δύο καλάθια και συνολικά 9 πόντους από 4/5 δίποντα και 1/1 βολή, μαζί με τρία ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα μπλοκ. Στη δεύτερη περίοδο έφτιαξε σουτ για τους γύρω του, δεν εκβίασε προσπάθειες και όσο εκείνοι τα έβαζαν, έκανε ένα καλό… cardio πηγαίνοντας από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε χωρίς ρυθμό, δεν βρήκε σκορ, είχε έναν πολύ έντονο διάλογο με τον Σρούντερ στα μέσα του δωδεκαλέπτου, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο τελευταίο λεπτό και ενώ έπαιξε όλο το δωδεκάλεπτο, δεν ήταν αποτελεσματικός. Γύρισε στα μέσα της τέταρτης, έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 90-90 στο 42′, έδωσε ασίστ για μακρινό σουτ του Λίλαρντ για το 93-93, έβαλε γκολ-φάουλ για το 99-96, κάρφωσε για το 103-98 μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε δική του προσπάθεια και αμέσως μετά έκανε χώρο για να τελειώσει ο Λίλαρντ τη δουλειά. Ακόμη και στη μέτρια βραδιά του, έκανε τη διαφορά.

21 πόντοι
8/17 δίποντα
1/2 τρίποντα
2/4 βολές
9 ριμπάουντ
5 ασίστ
2 μπλοκ
2 λάθη
3 φάουλ
+5 στο +/-
σε 34:55

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα