Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3: Το ματς της χρονιάς δεν είχε νικητή – H πρόκριση στον τελικό του Champions League θα κριθεί στο Μιλάνο

Διαβάζεται σε 4'
Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3: Το ματς της χρονιάς δεν είχε νικητή – H πρόκριση στον τελικό του Champions League θα κριθεί στο Μιλάνο
AP

Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία του Champions League, η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 στο Μοντζουίκ και η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί την επόμενη Τρίτη (6/5) στο Μιλάνο. Τρομερό ματς από τον Ντούμφρις με δύο γκολ και ασίστ, δύο δοκάρια είχε ο αεικίνητος Γιαμάλ,

Σε ένα απίθανο παιχνίδι που τα είχε όλα, Μπαρτσελόνα και Ίντερ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο “Μοντζουίκ” για τα ημιτελικά του Champions League και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό θα κριθεί στο “Τζιουζέπε Μεάτσα” την επόμενη εβδομάδα.

Οι “νερατζούρι” πήραν κεφάλι στο σκορ έπειτα από μόλις 30 δευτερόλεπτα στο ματς, με τον Τουράμ να σκοράρει με απίθανο τακουνάκι ύστερα από σέντρα του Ντούμφρις από δεξιά.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι “χτύπησε” ξανά στο 21′, με τον Ντούμφρις από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και να βρίσκει δίχτυα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ αφού ο Ατσέρμπι είχε πάρει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι “μπλαουγκράνα” δεν άργησαν να αντιδράσουν και με ένα γλυκό αριστερό πλασέ του Γιαμάλ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής μείωσαν στο 24′.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ μπόρεσε μάλιστα να φέρει το ματς στα ίσα πριν το ημίχρονο με τον Φεράν Τόρες να σκοράρει από κοντά έπειτα από πάσα του Ραφίνια με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Πέδρι από δεξιά στο 38′.

Οι “νερατζούρι” πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ στο 64′ με κεφαλιά του Ντούμφρις έπειτα από κόρνερ του Τσαλχάνογλου.

Οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με έναν κεραυνό εκτός περιοχής από τον Ραφίνια, με την μπάλα να χτυπά στην πλάτη του Ζόμερ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες στο 3-3 και πλέον η πρόκριση στον τελικό του Champions League στο Μόναχο θα κριθεί την Τρίτη (6/5, 22:00) στο “Τζιουζέπε Μεάτσα”.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ίντερ άνοιξε το σκορ με το καλημέρα στο Μοντζουίκ, με τον Τουράμ να βρίσκει δίχτυα με απίθανο τακουνάκι από την καρδιά της περιοχής έπειτα από σέντρα του Ντούμφρις από τα δεξιά. Το γκολ αυτό, στα 30 δευτερόλεπτα, ήταν το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί ποτέ σε ημιτελικό Champions League.

Η Μπαρτσελόνα απείλησε στο 12′ με τον Φεράν Τόρες, ο οποίος εκτέλεσε ανενόχλητος από τη μεγάλη περιοχή έπειτα από πάσα του Γιαμάλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Ίντερ κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμά της με ένα απίθανο εναέριο σουτ του Ντούμφριζ έπειτα από κεφαλιά του Ατσέρμπι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 21ο λεπτό.

Εντούτοις, η Μπαρτσελόνα ξανά μπήκε στο ματς μόλις τρία λεπτά αργότερα. Ο Γιαμάλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Ο Γιαμάλ συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα των “νερατζούρι”και αφού “άδειασε” τον Ντιμάρκο, πλάσαρε από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι στο 27′.

Η Μπαρτσελόνα πάντως κατάφερε να επιστρέψει πριν το ημίχρονο κάνοντας το 2-2 με τον Τόρες στο 38′. Ο Πέδρι έβγαλε τη βαθιά μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ραφίνια έστρωσε με το κεφάλι κεντρικά και ο Τόρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Έπειτα από ένα αισθητά χαμηλότερου ρυθμού πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, η Ίντερ κατάφερε να μπει ξανά μπροστά στο σκορ. Στο 64′ ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Ντούμφρις με κεφαλιά έγραψε το 2-3.

Η Μπαρτσελόνα δεν το άφησε έτσι. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Όλμο εκτέλεσε συρτά το κόρνερ από αριστερά, ο Γιαμάλ άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Βραζιλιάνος σούταρε δυνατά με το αριστερό κεντρικά εξώ από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού χτύπησε στην πλάτη του Ζόμερ.

Στο 87′ οι “μπλαουγκράνα” έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Γιαμάλ να πλασάρει με το αριστερό και την μπάλα να παίρνει ύψος και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ζόμερ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σέζνι, Κουντέ (42′ Γκαρθία), Κουμπαρσί (85′ Κρίστενσεν), Μαρτίνεθ, Μαρτίν (46′ Αραούχο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (84′ Γκάβι), Όλμο (68′ Φερμίν), Γιαμάλ, Τόρες, Ραφίνια
ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Μπαστόνι, Ατσέρμπι, Μπίσεκ, Ντιμάρκο (55′ Αουγκούστο), Τσαλχάνογλου (71′ Φρατέζι), Μιχιταριάν, Μπαρέλα, Ντούμφρις (81′ Νταρμιάν), Τουράμ (81′ Ζιελίνσκι), Λαουτάρο (46′ Ταρεμί)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών:

Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1 (4′ Ντεμπελέ)
Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3 (24′ Γιαμάλ, 38′ Τόρες, 65′ αυτ. Ζόμερ – 1′ Τουράμ, 21′, 64′ Ντάμφρις)

Οι ημερομηνές των ρεβάνς: 

06/05 22:00 Ίντερ – Μπαρτσελόνα
07/05 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Άρσεναλ

Ο τελικός:

31 Μαΐου Allianz Arena

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα