Χούμπελ: "Είμαι υπέρ της παραδειγματικής τιμωρίας των διαιτητών Βόλος - Ολυμπιακός"

Χούμπελ: "Είμαι υπέρ της παραδειγματικής τιμωρίας των διαιτητών Βόλος - Ολυμπιακός"

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπετ Χούμπελ, με δήλωση του τόνισε πως στο Βόλος - Ολυμπιακός έγιναν ξεκάθαρα και προφανή λάθη.

Θέση για τη διαιτησία του Βόλος - Ολυμπιακός και τα όσα επακολούθησαν, με τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και εν την επίθεση στο σπίτι του Ευαγγέλου και την αποχή των διαιτητών πήρε ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπετ Χούμπελ, όπως γράφει το Sport24.gr

Ο Χούμπελ αφού καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του Ευαγγέλου αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στο ματς Βόλος - Ολυμπιακός τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στο VAR λέγοντας πως ήταν προφανή και ξεκάθαρα και πως το VAR έγινε ακριβώς για να αποφεύγονται τέτοια λάθη.

Μάλιστα τόνισε πως FIFA/UEFA έχουν επενδύσει αρκετά στο VAR και τάχθηκε υπέρ της παραδειγματικής τιμωρίας από την ΚΕΔ των διαιτητών της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Χούμπελ κλείνοντας τη δήλωση του δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και σημείωσε πως αν αποδειχθεί οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών.

Η δήλωση του Χούμπελ αναφέρει:

"Για μία ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται μάρτυρας επιθέσεων σε διαιτητές. Αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά όχι μόνο δεν φαίνεται να εξαλείφονται, αλλά τείνουν να γίνουν συχνότερα. Προσωπικά, και εκ μέρους της FIFA και της UEFA, είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και καταδικάζω οποιαδήποτε ενέργεια γύρω από αυτό.

Περαιτέρω, είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς διαιτητικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο, παρά την επένδυση που έχει κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην εκπαίδευση των διαιτητών και παρά την εφαρμογή του VAR, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή, αγώνα τον οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τηλεοπτικά.

Το VAR είναι ένα μεγάλο project το οποίο υλοποιήθηκε τόσο με τη στήριξη της ΕΠΟ όσο και της πολιτείας, στόχος του οποίου ήταν να αποφεύγονται ξεκάθαρα και προφανή σφάλματα καθώς και να βοηθούνται οι διαιτητές κατά τη λήψη των αποφάσεών τους. Σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα στον οποίο η FIFA και η UEFA έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και για τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία αμφισβήτηση.

Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, είμαι δε υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Τέλος, δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών.

Ευκαιρίας δοθείσης, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλη την ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολυμπιακός
SHARE:

24Media Network