Δούκας: “Σε 1-2 μήνες μπορεί να έχουμε την οικοδομική άδεια για τον Βοτανικό”

Διαβάζεται σε 3'
Δούκας: “Σε 1-2 μήνες μπορεί να έχουμε την οικοδομική άδεια για τον Βοτανικό”
EUROKINISSI

Το μεσημέρι της Δευτέρας, διεξήχθη συνέντευξη Τύπου για την Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Μαλακατέ, να συζητούν για το ζήτημα.

 

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, συζήτησαν για το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Χάρης Δούκας πήρε τον λόγο και μίλησε για την πρόοδο των διαδικασιών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε περίπου 1-2 μήνες μπορεί να έχουν την οικοδομική άδεια.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Δούκας ανέφερε:

“Είχαμε κάνει ήδη μία συνέντευξη Τύπου, όταν αισθανθήκαμε ότι είχαμε λύσει θεμελιώδη πράγματα σχετικά με το έργο. Και εσείς έχετε δει ότι έχει ξεκινήσει μία δουλειά στον χώρο του γηπέδου και το βασικό είναι στο σκάμμα που είναι ο καθαρισμός και οι εκσκαφές. Αυτό που καταφέραμε και έγινε, είναι ότι βάλαμε μέσα την κοινοπραξία.

Μία δύσκολη διαδικασία, βρήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση και με πρόσθεση σύμβαση έχουν μπει μέσα και δουλεύουν. Το δεύτερο ήταν η οικοδομική άδεια του γηπέδου, έχουμε προχωρήσει σε γρήγορους ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την προέγγριση. Σε περίπου ένα μήνα, δύο μήνες μπορεί να έχουμε και την οικοδομική άδεια, που επίσης θα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Έχει πια μπει σε μία πλοήγηση η συνολική προσπάθεια, είναι ένα τεράστιο και σύνθετο εγχείρημα, το οποίο έχει σαν καταλύτη τα δύο γήπεδα, για αυτό και έχει πολύ μεγάλη αξία να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό του Ερασιτέχνη.

Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε και άλλες συναντήσεις όταν θα έχουμε νέες εξελίξεις. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ενημερώσουμε και για το πιο σημαντικό τελευταίο μεγάλο εγχείρημα, το οποίο είναι η οικοδομική άδεια. Εάν πάρουμε την οικοδομική άδεια, νομίζω ότι είναι χωρίς επιστροφή και θα μπορέσουμε να μιλάμε πια, πολύ διαφορετικά. Είμαστε κοντά, τις επόμενες ημέρες θέλουμε να έχουμε την προέγκριση και στον επόμενο 1,5 μήνα την άδεια. Αυτό αλλάζει όλο το τοπίο μπροστά”.

Για το αν μπορεί να μετατεθεί η ημερομηνία για το 2026: “Οι εργολάβοι προς στιγμήν δεν μας έχουν κάνει αλλαγή της ημερομηνίας. Μάιος του 2026, αυτή είναι η ημερομηνία. Τώρα αν θα είναι Μάιος δεν το ξέρω, αλλά η προσπάθεια είναι αυτή και δεν αλλάζει”.

Για τον Βοτανικό: “Είναι μία τρομακτικά υποβαθμισμένη περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό ότι πάμε σε μία υποβαθμισμένη περιοχή να την αναπλάσουμε. Να την κάνουμε από έναν σκουπιδότοπο, μία περιοχή που θα είναι ένας τεράστιος πράσινος χώρος δωρεάν. Να δημιουργήσουμε έναν νέο πνεύμονα πρασίνου. Τέτοια ανάπλαση έχει να γίνει από τον Εθνικό Κήπο”.

Για την επένδυση: “Η επένδυση είναι συνολικά κοντά στα 600 εκ. Είναι μία ιστορική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, τα λεφτά αυτά δεν θα είναι ξανά στο τραπέζι. Αισθάνομαι το χρέος και την ευθύνη να πιέσω και τις τράπεζες πάρα πολύ. Και εγώ θα πάρω την ευθύνη και η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη, για να γίνουν τον Μάιο του 2026”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα