ΕΣΑΚΕ: Πρόταση για 6+2 ξένους στη Stoiximan GBL, η ΕΟΚ αποφασίζει

Διαβάζεται σε 2'
ΕΣΑΚΕ: Πρόταση για 6+2 ξένους στη Stoiximan GBL, η ΕΟΚ αποφασίζει
EUROKINISSI

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για 6+2 ξένους στην Stoiximan GBL και η απόφαση της ΕΟΚ που αναμένεται.

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα της Stoiximan GBL περιελάμβανε μία αλλαγή συγκριτικά με τους υπάρχοντες κανονισμούς, όπως ενημέρωσε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή BIG 4 του SPORT24.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορά σε 6+2 ξένους στο πρωτάθλημα, δηλαδή να δηλώνονται 8 συνολικά στη λίστα της Stoiximan GBL, αλλά να μπορούν να συμπεριληφθούν οι 6 από αυτούς στη δωδεκάδα. Μια πρόταση που συγκλίνει με τη θέση της ΕΟΚ, η οποία ήταν ξεκάθαρα αντίθετη στην αύξηση των ξένων στις δωδεκάδες των ομάδων, δηλαδή στο να μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιήσουν περισσότερους από 6 ξένους στα παιχνίδια τους.

Ωστόσο και πάλι η Ελληνική Ομοσπονδία έχει τον τελευταίο λόγο και μένει να φανεί αν θα δεχθεί την αύξηση που υπάρχει στον αριθμό των ξένων αθλητών που μπορούν να δηλώσουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες.

Μέχρι πρότινος, ίσχυε το 6+1, αφού οι ομάδες μπορούσαν να δηλώσουν 7 ξένους συνολικά και αποφάσιζαν να “κόψουν” έναν, για να σχηματίσουν τη δωδεκάδα τους. Η πρόταση έγινε από τον ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ είναι εκείνη που θα λάβει την απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα